Šport > Košarka
9 ogledov

51 točk Iversona premalo

Manuel Ginobili je bil s 37 točkami prvi strelec obračuna Spursov in Mavericksov Žurnal24 main
V sredo je bilo v profesionalni košarkarski ligi NBA odigranih enajst srečanj. Vujačič je z Lakersi kljub 51 točkam Iversona premagal Denver. Poraženi pa sta bili moštvi Nesteroviča (12) in Nachbarja (16).
 

Liga NBA

Toronto : Phoenix 123:136
Philadelphia : Boston 103:112
Cleveland : Washington 86:105
Charlotte : Chicago 82:91
New Jersey : New York 93:100
New Orleans : Detroit 76:91
Memphis : Houston 92:105
Dallas : San Antonio 95:97
Denver : LA Lakers 107:111
Milwaukee : Golden State 90:120
LA Clippers : Seatlle 88:95

Izjemnih 51 točk Allana Iversona ni bilo dovolj, da bi Denver pred domačimi gledalci premagal LA Lakerse . Končni rezultat je bil 107:111. Jeziček na tehtnici je bil kdo drug kot Kobe Bryant , ki je 12 od svojih 25 točk dosegel v zadnji četrtini oziroma 6 točk v zadnji minuti in 14 sekundah, ob tem, ko je v tretji četrtini zaradi udarca v levo ramo obsedel na klopi. Obenem je v obrambi ustavil še Iversona, ki je v odločilni četrtini dosegel zgolj dve točki. "Vse, na kar sem mislil, je bilo skoči in meči. Pa še nekoliko bolj ostro smo začeli igrati nad Allanom, ki je predtem kar poplesaval med našimi igralci," je po srečanju misli strnil Bryant. 51 točk Iversona ni njegov strelski rekord, saj je leta 2005 Orlandu nasul 60 točk. Saša Vujačič tokrat ni imel pomembnejše vloge, saj je v desetih minutah na parketu dosegel tri točke in dvakrat podal.

Boštjan Nachbar © AFP

 
V East Rutherfordu sta se v sosedskem dvoboju pomerila New Jersey in New York , slavili so slednji s 100:93. To je njihova šele druga zmaga proti Mrežicam v zadnjih 12 obračunih. Zmaga Kratkohlačnikov je še toliko odmevnejša, saj so igrali brez dveh igralcev prve peterke Stephona Marburyja in Eddyja Curryja . Prva strelca ekipe sta bila Jamal Crawford z 29 točkami in Zach Randolph s 25. Pri New Jerseyju zaradi migrene ni igral Jason Kidd , poškodovan je drugi organizator igre Marcus Williams , kar se je še kako poznalo v napadu, kjer Netsi tako ali tako niso najmočnejši. Spet je bil prvi strelec moštva Richard Jefferson z 31 točkami. Boštjan Nacbhar je igral 35 minut in se izkazal s 16 točkami, sedmimi skoki in dvema asistencama.

Phoenix je na gostovanju v Torontu dokazal, zakaj je najboljša ekipa v napadu. Ob koncu srečanja je na semaforju pisalo 123:136. To je letošnji točkovni rekord Sonc, pri katerih je bil prvi strelec Leandro Barbosa s 35 točkami. Z dvojnima dvojčkoma sta se spet dokazala Steve Nash (10 točk in letos rekordnih 18 asistenc) in Shawn Marion (10 točk in 14 skokov), 25 točk pa je dodal Amare Stoudamire . 27 točk povratnika po poškodbi T. J. Forda ni pomagalo k preprečitvi sedmega zaporednega poraza Toronta proti Phoniexu. Kanadsko moštvo je imelo težave zlasti pod košem, kjer je še naprej odsoten Chris Bosh , Stoudamie pa je bil prevelik zalogaj za Rašo Nesteroviča . Slovenski reprezentant je v 23 minutah sedemkrat uspešno skočil in dosegel 12 točk.

Zvezda večera: Allen Iverson © AFP

 
Četrti Slovenec, ki je v sredo stopil na parket, Primož Brezec , ni bil uspešen. S Charlottom je klonil proti Chicagu z rezulatom 82:91, sam pa v desetih minutah na igrišču ni dosegel niti točke. Prvi strelec tekme je bil s 30 točkami Luol Deng . Še naprej melje Boston , tokrat je s 103:112 padla Philadelphia .

V obračunu večera sta se borila velika tekmeca San Antonio in Dallas . Teksaški dvoboj so z rezultatom 97:95 dobili Spursi in se Mavericsom oddolžili za novembrski poraz. Zvezda večera je bil z letos rekordnimi 37 točkami Manuel Ginobili , svoje je dodal Tony Parker s 23 točkami. V zadnji četrtini so igralci San Antonia skorajda zapravili enajst točk prednosti, le nekaj sekund pred iztekom igre je Francisco Elson uspešno blokiral polaganje Jasona Terryja (20 točk), nato je v zadnji sekundi trojčka zgrešil Dirk Nowitki (15 točk). Odsotnost Tima Dunacana se za zdaj ne pozna. Prvi strelec Teličkov je bil z 22 točkami Josh Howard .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.