Šport > Košarka
28 ogledov

80.000 gledalcev videlo dve drami

Gonzaga NCAA Profimedias
Ekipi Gonzage in Severne Karoline se bosta pomerili v finalu ameriške univerzitetne košarkarske lige NCAA.

Gonzaga je v polfinalnih obračunih pred 80.000 gledalci na stadionu Univerze v Arizoni v Phoenixu premagala Južno Karolino s 77:73, medtem ko je Severna Karolina premagala Oregon s 77:76.

Obe polfinalni tekmi sta bili izenačeni vse do zadnjih sekund, na koncu pa so bili bolj uspešni moštvi Bulldogs in Tar Heels.

Za Severno Karolino bo to že 11. nastop v finalu, do zdaj je osvojila pet naslovov, zadnjega leta 2009, Gonzaga pa bo v finalu igrala prvič.

Dvakrat tesen razplet

Gonzaga je sinoči vodila ves prvi polčas, a je delni izid košarkarjev Severne Karoline 16:0 in vodstvo s 67:65 sedem minut pred koncem tekmo obrnilo na glavo. Gonzaga se je nato le zbrala in preko Zacha Collinsa, ki je zadel tudi za tri v zadnjih minutah, vknjižila zmago. Collins je tekmo končal s 14 točkami, 13 skoki in šestimi blokadami.

Severna Karolina je drugo leto zapored prišla do finala, tudi ta ekipa pa je z nekaj napakami v drugem delu tekme končnico naredila zanimivo. Prvi igralec ekipe Tar Heels je bil na koncu Kennedy Meeks, ki je dosegel 25 točk in 14 ujetih žog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.