Šport > Košarka
44 ogledov

Air Jordan: Zgrožen in ogorčen sem

magic johnson michael jordan Reuters
Košarkarski legendi Magic Johnson in Michael Jordan sta izrazili ogorčenje nad izjavami Donalda Sterlinga, lastnika Los Angeles Clippers, ki je zakuhal rasistični škandal v Ligi NBA.

Donald Sterling, kontroverzni lastnik Los Angeles Clippers, se je znašel v središču rasističnega škandala, potem ko je spletni portal TMZ objavil zvočni posnetek, na katerem naj bi 80-letni mogotec izrekel več neprimernih opazk. O škandalu je spregovoril tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki je izrazil zaupanje v vodstvo Lige NBA, komisar Adam Silver pa opozarja, da je treba pred morebitnimi sankcijami potrditi avtentičnost posnetka.

magic johnson | Avtor: EPA EPA
''Ne bi smel ostati lastnik ekipe,'' meni legendarni Magic Johnson. ''Prijateljeval sem z njim. Ljudje, ki podajajo takšne izjave o meni, Afroameričanih in drugih manjšinah, v naši družbi nimajo kaj iskati. V Ligi NBA ni prostora za takšno početje, saj se vsi dobro razumemo. V športu se srečujemo z različnimi rasami, in to ga naredi lepega,'' je dodal nekdanji košarkar Los Angeles Lakers.

MJ: Zgrožen in ogorčen

Michael Jordan, nekdanji košarkar Chicago Bulls in lastnik Charlotte Bobcast, ki neuradno še vedno velja za človeka z največjim vplivom v Ligi NBA, se je pridružil mnenju svojega dobrega prijatelja in nekdanjega reprezentančnega soigralca.

''Kot lastnik ekipe sem zgrožen, da ima lahko nekdo tako žaljiv pogled. Prepričan sem, da bo Adam Silver opravil temeljito preiskavo in sprejel ustrezne ukrepe. Kot nekdanji košarkar sem povsem ogorčen. V NBA - ali kjerkoli drugje - ni prostora za rasizem in sovraštvo, ki naj bi ga izrazil gospod Sterling. Zgrožen sem, da takšna nevednost v naši državi še vedno obstaja, in to na najvišji ravni našega športa. V ligi, kjer je večina igralcev Afroameričanov, takšne diskriminacije ne smemo tolerirati,'' je zapisal MJ.

Komisar lige Adam Silver je obljubil, da bodo s preiskavo pohiteli in v naslednjih nekaj dneh škandalu prišli do dna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.