Šport > Košarka
45 ogledov

Alilović podpisal, štirje na preizkušnjo

Miro Alilović je postal pomočnik trenerja Jureta Zdovca. (Foto: www.alesfevzer.c Žurnal24 main
Čeprav je vodstvo Slovana temu nasprotovalo, se Miro Alilović zdaj dokončno seli v Stožice, kjer bo pri Unionu Olimpiji prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja Jureta Zdovca.

Union Olimpija je za novo sezono dopolnila svoj strokovni štab s slovenskim košarkarskim strokovnjakom Mirom Alilovićem, ki stoji za razvojem in uspehi mnogih slovenskih košarkarjev. Alilović je do zdaj 10 sezon deloval v valilnici talentov – pri Geoplinu Slovanu –, v sredo pa se bo, pred reprezentančnimi obveznostmi, že pridružil tudi treningom Uniona Olimpije. "Vesel sem, da sem član evroligaša in pomočnik trenerja, kot je Jure Zdovc. Veselim se dela v klubu in verjamem, da bomo vsi dali svoj maksimum in se trudili za čim boljše rezultate. S Slovanom sem se sporazumno razšel, saj sem začutil, da je po 10 letih čas, da zamenjam okolje in se podam novim izzivom naproti."

V ponedeljek ob 11.00 se bodo na prvem večjem zboru v dvorani Tivoli zbrali košarkarji Olimpije. Mladinski ekipi, ki že slab mesec vadi pod taktirko Dejana Prokića, se bodo pridružili nekateri kandidati za člansko ekipo. Zdovc bo imel v začetku na voljo nekaj prostih slovenskih košarkarjev, na preizkušnjo pa prihajajo: mladi latvijski ostrostrelec Davis Bertans (letnik 1992), hrvaški igralci Damir Markota (lani Bilbao), Zoran Vrkić (1987), ki se je pred leti že kalil pri Olimpiji, lani pa nastopal za Split in Stipe Rezić (1998), ki je lani nastopal za hrvaškega prvoligaša Kastelo. Olimpija bo kaj kmalu svoje treninge preselila v vadbene kapacitete Centra Stožice, v septembru pa se v stožiško lepotico seli tudi celoten pogon ljubljanskega evroligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.