Šport > Košarka
31 ogledov

All-Star Rose pokazal, kdo je MVP

Rose Stoudemire Anthony NBA New York Knicks Chicago Bulls Reuters
Derrick Rose in Carmelo Anthony bosta oba začela prihajajočo All-Star tekmo lige NBA. V četrtek zvečer je aktualni MVP lige pri Anthonyjevem New Yorku pokazal, da bo s Chicago Bulls tudi letos eden glavnih kandidatov za naslov (105:102).

"Vsakič, ko stopim na parket, me napadejo," se je po tekmi pridušal Derrick Rose. Najkoristnejši igralec lanske sezone lige NBA je v Madison Square Gardnu nasul 32 točk in jim dodal 13 podaj, s katerimi je na najboljši možni način potrdil uvrstitev v prvo peterko vzhoda za prihajajočo All-Star tekmo, ki jo bo letos gostil Orlando. "Rad imam takšen izziv. Ne bežim od njega in nočem, da bi bežali oni. Vsak večer moram biti 'prižgan'," je še pristavil Rose, ki je povsem zasenčil domačo zvezdo Carmela Anthonyja (26 točk), ki je bil tokrat bolj malo "All-Star", čeprav bo tako kot Rose nastopil v Orlandu.

Chicago si je z zmago nekoliko oddahnil sredi gromozanskih devetih zaporednih gostujočih tekem, Knicks pa z desetim porazom na zadnjih 12 tekmah nikakor ne najdejo poti iz krize. "Večino tekme smo se zelo trudili," je po tekmi povedal Anthony. "Vsaj glede nečesa se moramo potrepljati po rami. Lahko bi pod drobnogled vzeli izgubljene žoge na koncu druge četrtine, a vseeno smo imeli priložnost, da bi dobili tekmo." Rose je skoraj polovico točk (15) dosegel v zadnji četrtini, še posebej navdušujoči pa so bili njegovi trije zaporedni uspešni napadi v vsega 79 sekundah. New Yorku ni pomagalo niti 34 točk Amareja Stoudemireja, ki je nekaj več kot deset sekund pred koncem zapravil trojko za izenačenje.

All-Star tekma: Kobe še štirinajstič, izenačil rekord

Šest od desetih igralcev prve peterke letošnje All-Star tekme prihaja iz vsega dveh mest in treh ekip. Pred četrtkovimi tekmami so namreč objavili rezultate glasovanja za obračun med Vzhodom in Zahodom v Orlandu, kjer bosta 26. februarja tekmo za vzhodnjake začela tako Dwyane Wade kot tudi LeBron James (oba Miami Heat), za zahodnjake pa Kobe Bryant in Andrew Bynum (oba Los Angeles Lakers), kot tudi Chris Paul in Blake Griffin (oba Los Angeles Clippers). Poleg Rosa in Anthonyja bo na mestu centra vzhodne ekipe začel domačin Dwight Howard (Orlando Magic), ki je z 1,6 milijona glasovi navijačev prehitel prav vse kolege.

Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) bo v ekipi Zahoda edini član prve peterke, ki ne domuje v Los Angelesu. Če bosta Griffin in Bynum v prvi peterki začela šele prvič v karieri, je ta čast Bryantu pripadla že 14. zapored, s čimer se je izenačil s Shaquillom O'Nealom, Jerryjem Westom in Karlom Malonom na vrhu večne lestvice. Lani je Bryant četrtič osvojil naslov MVP na All-Star tekmi, s čimer je izenačil rekord Boba Petita. "Neverjetno. Smešno je. Ampak, seveda, je najboljši igralec v ligi. Uspelo mu bo vsako leto," je navdušenje nad soigralcem Bryantom pokazal Bynum.

Liga NBA, rezultati:

Atlanta Hawks : Memphis Grizzlies 102:105
New York Knicks : Chicago Bulls 102:105
San Antonio Spurs : New Orleans Hornets 93:81
Sacramento Kings : Portland Trail Blazers 95:92
Golden State Warriors : Utah Jazz 119:101
LA Clippers : Denver Nuggets 91:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.