Šport > Košarka
12 ogledov

All Star tekma leta 2017 bo v Severni Karolini

nba 64. all star game EPA
Tekma All Star lige NBA bo leta 2017 gostovala pri ekipi Charlotte Hornets v Severni Karolini. Lastnik te ekipe pa je legendarni košarkar Michael Jordan.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so razkrili moštvo, ki bo gostilo tekmo vseh največjih zvezdnikov tega športa All Star leta 2017. Čast čez dve leti gostiti košarkarsko elito je pripadla ekipi iz Severne Karoline Charlotte Hornets, ki je sicer v lasti enega izmed najboljših, če ne celo najboljšega košarkarja vseh časov, Michaela Jordana.

Charlotte bo tako še drugič v svoji zgodovini prizorišče ekshibicijskega dvoboja najboljših ekip Zahoda in Vzhoda. Prvič je bila elita v tem mestu zbrana leta 1991, ko so zvezdniki vzhodne konference lige NBA s košem razlike (116:114) ugnali zvezdnike zahodnega dela prvenstva prav po zaslugi Jordanovih, takrat v majici Chicago Bulls, 26 točk. Za najkoristnejšega igralca te tekme je bil izbran Charles Barkley (17 točk, 22 skokov), ki je igral za Philadelphio 76ers.

"V veliko čast mi je, ker mi je uspelo tekmo NBA All Star znova pripeljati v Charlotte. Še dobro se spomnim, kako sem bil takrat navdušen, ko sem lahko igral na All Staru, ki je bil prvič v moji domači državi. Zelo sem ponosen, ker bom lahko leta 2017 znova gostil to tekmo, tokrat v vlogi lastnika sršenov. To je velik trenutek za vse navijače, naše mesto in našo franšizo," je bil v izjavi za medije vzhičen zdaj 52-letni Jordan, sicer nekdanji košarkar, ki ima po izračunih Forbsove lestvice največ pod palcem med športnimi osebnostmi.

Jordan je bil sicer rojen v Brooklynu, a se je že v zgodnjem otroštvu z družino preselil v Wilmington v Severni Karolini.

Prihodnje leto bo tekma All Star prvič zavila čez meje Združenih držav v Kanado, ko bodo gostitelji tega košarkarskega spektakla predstavniki Toronta oziroma tamkajšnjih Raptors.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.