Šport > Košarka
32 ogledov

Allen s paleolitsko dieto pripravljen kot še nikoli

Allen Miami Heat American Airlines Arena media day Reuters
Izkušeni košarkar Ray Allen je med pripravami na novo sezono lige NBA pri Miami Heat izgubil kar 4,5 kilograma. S paleolitsko dieto zdaj tehta manj kot takrat, ko je še igral na univerzi.

Pri 38 letih se je Ray Allen na treninge Miami Heat vrnil v formi, ki je podobna tisti iz univerzitetnih let, je poročal lokalni dnevnik Miami Herald. Skrivnost enega najizkušenejših še aktivnih košarkarjev se skriva v paleolitski dieti.

"Prvi trije ali štirje dnevi so bili težki, ker sta me bolela glava in telo. Potem sem začel uživati v solati, sadju, proteinih, lososu, piščancu," je za Miami Herald dejal eden ključnih igralcev v zadnjem naskoku vročice na vrh lige.

Kot pračlovek

"Nič pijač z mehurčki in Gatorada," je svojo skrivnost še razkril Allen, ki ne uživa hidratov in sladkorja. Paleolitska dieta posnema jedilnik pračloveka iz paleolitika. V osnovi je sestavljena iz rastlin in "ulovljenih živali", najpomembneje pa se je izogibati vsem vrstam ogljikovih hidratov. Pristaši te diete namreč zagovarjajo trditev, da človeško telo nanje ni pripravljeno.

Svojega soigralca hvalijo vsi člani moštva. Kljub častitljivim letom se je dvakratni prvak lige namreč odločil žrtvovati za ekipo, ki ji je že v lanski sezoni večkrat priskočil na pomoč s povprečjem 10,9 točke.

Bil je že na robu psihoze

"To je najbolj discipliniran tip, s katerim sem kadarkoli igral. Vsi vam lahko povejo, da je bil na začetku te diete že na robu psihoze," pravi Shane Battier. Allen, ki zdaj tehta manj kot v študentskih letih, je tudi zatrdil, da si želi osvojiti še en šampionski prstan.

"Seveda, da si želim še naprej zmagovati, ampak letos ne boš prvak samo zato, ker si bil prvak že lani. Letos boš zmagal, ker si začel z delom kot šampion. Smo ekipa in iščemo načine, da bi izboljšali naše pomanjkljivosti," je povedal nekdanji član Milwaukee Bucks, Seattle SuperSonics in Boston Celtics.

"Pračlovek" Allen je takole rešil Miami na šesti tekmi finala proti San Antoniu:

Komentarjev 2
  • sash77 21:47 07.oktober 2013.

    svetujem ti da si prebereš originalni članek,in pa ni stvar diete da izgubiš kilograme, ampak da izgubiš nezdrave to je maščobo. Preveč diet je ki ti mišice skurijo, maščoba pa ostane.

  • ptptpt4 16:48 07.oktober 2013.

    To je neka velika novica, da je tip izgubil celih pet kilogramov? Uau, kako nezaslišano in neverjetno hahaha