Šport > Košarka
21 ogledov

Allen zavoljo Miamija zavrnil Boston

Ray Allen Žurnal24 main
Vročici iz Miamija je uspelo v svoje vrste zvabiti še enega vrhunskega košarkarja. Ray Allen se je, kljub boljši ponudbi s strani Boston Celtics, odločil za prestop k lanskoletnim prvakom lige NBA, v kateri je že zdaj cel kup zvezdniških imen.

V Miamiju so ponudbo Rayu Allenu predstavili na večurnem sestanku v četrtek, košarkaš Boston Celticsov pa je po tehtnem razmisleku končno odločitev sporočil dan kasneje. Po neuradnih informacijah naj bi Allen v obdobju treh let zaslužil približno 9.5 milijona dolarjev. V Bostonu, kjer je Allen igral zadnjih pet sezoni, so mu za dve leti igranja ponujali 12 milijonov dolarjev, vendar se Američan ni pustil premamiti. ''Pozdravite našega novega soigralca Raya Allena,'' je na twitterju zapisal LeBron James. Lastnik ekipe Miami Heat Micky Arison pa je dodal: ''Ura je pol treh zjutraj in pravkar sem se zbudil ob dobri novici. Dobrodošel v družino.''

Viri znotraj lige NBA zatrjujejo, da je bil Allen izredno razočaran, ko so ga Celticsi v lanski sezoni ponudili kot zamenjavo, obenem pa je izgubil še mesto v začetni peterki, ki je pripadlo mlademu Averyju Bradleyju. Odhodu naj bi botroval tudi slab odnos s soigralcem Rajonon Rondom.

NBA finale 2010 Los Angeles Lakers Boston Celtics tretja Ray Allen | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ray Allen, ki je v karieri zadel več metov za tri točke kot katerikoli drugi igralec (2718), se bo pridružil že zdaj izredno močni ekipi. Toda v Miamiju so ob manjših zdravstvenih težavah Mika Millerja in Dwaynea Wada menili, da je potrebno klop še nekoliko podaljšati. Z Allanovim odhodom pa Celticsom ostaja še šest milijonov dolarjev proračuna, ki jih lahko porabijo za pridobivanje novih okrepitev.

Jeremy Lin se je pridružil nekdanji ekipi Gorana Dragića

Jeremy Lin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Jeremy Lin, ki je minulo sezono severnoameriške košarkarske lige NBA navduševal v dresu New York Knicks, se bo po poročanju ameriških medijev po novem preselil k ekipi Houston Rockets, ki jo je po uspešni sezoni zapustil slovenski košarkar Goran Dragić.

Ekipe v ligi NBA sicer pogodb s prostimi igralci ne smejo podpisovati pred 11. julijem, vendar Houston Chronicle piše, da je Lin sprejel ponudbo moštva, ki mu bo v štirih sezonah nanesla 28,8 milijona dolarjev. Po pisanju časnika New York Daily News naj bi veteran Jason Kidd zapustil vrste Dallasa, s katerim je leta 2011 osvojil šampionski prstan, in se, prav tako kot prosti igralec, vrnil k New York Knicks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.