Šport > Košarka
17 ogledov

Anketa: kdo bo prvak v NBA?

Bulls imajo največ talenta, a manj izkušenj. So vseeno vaši favoriti? (Foto: EPA Žurnal24 main
82 tekem rednega dela sezone je za ekipami lige NBA. Zdaj se začenja zares – končnica in bitka za šampionske prstane. V novi Žurnalovi anketi vas tako sprašujemo: kdo bo prvak v sezoni 2011?

V vzhodni konferenci se redni del ni razpletel po pričakovanjih pred začetkom sezone. Miami Heati niso zmagali vsaj 70 tekem. Boston Celtics so nas sredi sezone šokirali, ko so se odpovedali Kendricku Perkinsu. Tudi Orlando Magici in predvsem New York Knicks so prevetrili dobro uigrano jedro ekipe. Na drugi strani pa so brez pritiska javnosti Chicago Bulls zgradili fantastično ekipo in na čelu s prvim kandidatom za MVP-ja rednega dela Derrickom Rosom redni del celo sklenili z največ zmagami v ligi (62 zmag in le 20 porazov). A v končnici se igra povsem drugačna košarka: Celtics imajo izkušnje, toplo/hladna igra Heatov pomeni, da so ti velika uganka, Rose se z Bulls še nikoli ni prebil prek prvega kola ... Pa vendarle: Bulls so v paru z Indiano Pacers veliki favoriti, tudi Heati proti Philadelphii 76ersom, Knicks in Atlanta Hawks pa lahko pripravijo presenečenje proti Celticsom in Magicom.

Kdo je pred začetkom končnice najbolj vroč, kdo bo MVP, kdo je najbolj razočaral, kdo so novinci leta ... Žurnalov pregled sezone, ki smo ga pripravljali po vsaki četrtini rednega dela, sledi tudi po koncu. Objavimo ga v petek zjutraj!

Zahodna konferenca je še naprej močnejša: vseh osem ekip je imelo več zmag kot porazov. Večji del leta so izstopali San Antonio Spurs, Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers, a predvsem v zadnjih treh tednih so boljšo igro prikazali Oklahoma City Thunder in Denver Nuggets. Slednji igrajo med sabo, oboji bi si zaslužili drugo kolo in tako bi to znal biti najbolj tesen dvoboj prvega kola končnice na Zahodu. Spurs so izraziti favoriti proti Memphis Grizzliesom, medtem ko zmagi New Orleans Hornetsov in Portland Trail Blazersov proti Lakersom in Mavericksom niti ne bi bili tako veliki presenečenji: Jezerniki imajo kratko klop (a po drugi strani pravo mentaliteto za končnico), Telički pa so po fantastičnem rednem delu sezone v končnici že večkrat odpovedali.

Pari prvega kola končnice:

Vzhod

Chicago Bulls (62-20) – Indiana Pacers (37-45)
Miami Heat (58-24) – Philadelphia 76ers (41-41)
Boston Celtics (56-26) – New York Knicks (42-40)
Orlando Magic (52-30) – Atlanta Hawks (44-38)

Zahod

San Antonio Spurs (61-21) – Memphis Grizzlies (46-36)
Los Angeles Lakers (57-25) – New Orleans Hornets (46-36)
Dallas Mavericks (57-25) – Portland Trail Blazers (48-34)
Oklahoma City Thunder (55-27) – Denver Nuggets (50-32)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.