Šport > Košarka
25 ogledov

Anthony doživel hladen sprejem

Carmelo Anthony New York Knicks EPA
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA New York Knicks je v noči na sredo v gosteh izgubilo proti Denver Nuggets s 94:110. Slovenec v dresu kratkohlačnikov Saša Vujačić ni igral.

Faried je 24 točkam dodal še deset ujetih žog, Anthony pa se je moral sprijazniti z novim porazom v Denverju, odkar so ga prav iz ekipe Nuggets zamenjali v New York. Gledalci v dvorani so Anthonyja izžvižgali, kadarkoli se je dotaknil žoge, in kljub 30 točkam in sedmim skokom je moral priznati nov poraz proti nekdanji ekipi, ki ga je v New York poslala 22. februarja 2011. Nikola Jokić je dosegel 20 točk in devet skokov, Gary Harris pa 16 točk za Denver.

Za nov uspeh San Antonia je poskrbel LaMarcus Aldridge, ki je odsotnost treh veteranov kluba in trenerja Gregga Popovicha ob zmagi s 116:91 v gosteh nad Minnesoto kronal z 29 točkami, ob tem pa iz igre metal 11-13. Poleg tega je vknjižil še sedem ujetih žog, štiri blokade in štiri podaje. San Antonio je zmagal že devetič v zadnjih desetih tekmah.

"Mislim, da so fantje igrali zelo osredotočeno in sprevideli, da je potrebno biti dober in zbran na obeh koncih parketa, v napadu in pod lastnim košem. Danes smo igrali odlično," je po tekmi dejal Aldridge. San Antonio je spočil Tima Duncana in Manuja Ginobilija, medtem ko je branilec Tony Parker zaradi poškodbe prsta na nogi sedel na klopi. Trener Popovich je tekmo izpustil zaradi bolezni v družini.

A ekipo je dobro vodil pomočnik Ettore Messina in moštvu že ob polčasu zagotovil vodstvo. "Delujemo kot dobro naoljen stroj in dobre predstave se kar nadaljujejo. Poskušaš sedeti in držati volan, zadeva pa naj bi držala smer naravnost," je po tekmi povedal Messina. David West je dodal 18 točk za San Antonio, Kawhi Leonard pa 15.

Liga NBA, izidi:

Denver Nuggets : New York Knicks 110:94
Saša Vujačić za New York ni igral

Toronto Raptors : Brooklyn Nets 104:99
Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs 91:116
Utah Jazz : Atlanta Hawks 84:91
Portland Trail Blazers : Washington Wizards 116:109*
Los Angeles Lakers : Orlando Magic 107:98

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.