Šport > Košarka
0 ogledov

Artest nad Bryanta

Ron Artest, ki je moral predčasno zapustiti parket, je imel veliko za povedati t Žurnal24 main
Slovenski košarkar Saša Vujačič in njegovi Los Angeles Lakersi so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NBA proti Houston Rockets slavili zmago s 111:98.
 

Howard, Bryant in James najboljši

LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Dwight Howard (Orlando Magic), Chris Paul (New Orleans Hornets) in Kevin Garnett (Boston Celtics) – pet najboljših obrambnih igralcev sezone severnoameriškega košarkarskega prvenstva NBA.

Los Angeles Lakers so tako razmerje moči v zmagah poravnali na 1:1. V domači dvorani Staples Center je blestel Kobe Bryant s 40 točkami, Slovenec Saša Vujačič pa je k zmagi v desetih minutah prispeval štiri točke ter po en skok in ukradeno žogo. Razigran je bil tudi Pau Gasol, ki je zbral 22 točk in 14 skokov. Pri gostih je Ron Artest, eden od dveh košarkarjev, ki sta morala predčasno zapustiti parket, dosegel 25 točk, Carl Landry pa je z 21 točkami in desetimi skoki dosegel svoj strelski rekord končnice. Kitajski zvezdnik Yao Ming je končal pri 12 točkah in desetih skokih, potem ko je že v prvem polčasu nabral tri osebne napake. Tekma je bila zelo napeta, razgreta čustva pa so udarila na plano v drugem polčasu, ko sta morala domači košarkar Derek Fisher in Artest predčasno z igrišča. Tretja tekma bo v petek v Teksasu.

V Bostonu so domači košarkarji v polfinalu Vzhoda premagali Orlando Magic s 112:94 in prav tako poravnali izid v zmagah na 1:1. Rajonu Rondu je na tekmi uspel še tretji trojni dvojček končnice – dosegel je 15 točk, 18 podaj in 11 skokov. K zmagi je s strelskim rekordom kariere (31 točk) poleg Ronda veliko prispeval tudi Eddie House. Pri Orlandu je Dwight Howard dosegel po 12 točk in skokov, Rashard Lewis pa je končal pri 17 točkah in desetih skokih. Tretja tekma bo v petek v Orlandu.

Liga NBA, končnica, 2. kolo:
Vzhod:
Boston Celtics
: Orlando Magic 112:94
(izid v tekmah je izenačen na 1:1)
House 31, Allen 22, Perkins 16, Rondo 15 in 18 as.; Lewis 17 in 10 sk., Pietrus 17, Redick 15.

Zahod:
Los Angeles Lakers
: Houston Rockets 111:98 (izid v tekmah je izenačen na 1:1)
Bryant 40, Gasol 22 in 14 sk., Vujačič 4; Artest 25, Landry 21 in 10 sk., Brooks 13.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.