Šport > Košarka
14 ogledov

Artest se seli k Jezernikom

Ron Artest, ki je moral predčasno zapustiti parket, je imel veliko za povedati t Žurnal24 main
Ron Artest, košarkar moštva lige NBA Houston Rockets, se bo preselil v Kalifornijo k Los Angeles Lakersom. Po hudi poškodbi Yaa Minga tako kar ni konec težav za Rakete.
 
 

Z veseljem lahko povem, da grem v L.A.

Rona Artest

 
Slabih novic za košarkarsko moštvo lige NBA Houston Rockets ni konec. Potem ko je zaradi počene kosti zapečatena usoda visokega kitajskega centra Yaa Minga, o menjavi sredine razmišlja Ron Artest, ki ga vse bolj mika selitev v Kalifornijo. Tako se je specialist za obrambne naloge že ustno dogovoril o odhodu k Jezernikom.

Podrobnosti prestopa, torej vrednost pogodbe, še niso v celoti dogovorjene, a si Artest očitno želi na vsak način pridružiti Kobeju Bryantu in drugim košarkarjem moštva novih prvakov lige NBA Los Angeles Lakers. Čeprav za medije ni bil dosegljiv, je v sms-sporočilu novinarjem ESPN.com razkril načrte: "Z veseljem lahko povem, da grem v L.A."

Bolj negotova pa je usoda 226 cm visokega Yaa Minga. Nezaceljena poškodba, počena kost v levem stopalu, ki jo je staknil v končnici prvenstva proti Los Angeles Lakers na tekmi 8. maja, ga bo namreč stala tako prihodnje sezone, velika verjetnost pa tudi obstaja, da se bo moral posloviti od košarkarskih obročev.

Zvezdnik se s takšno prihodnostjo še ne želi sprijazniti. Velike upe tako polaga v morebitni operativni poseg, ki bi preprečil neizogibno. Kot je dejal njegov agent Eric Zhang, "so odprte še vse možnosti. Na posvet so povabili nekaj specialistov, ki imajo vsak drugačno mnenje in tudi predlagajo različne postopke. Izid tega zdravniškega konzilija bo znan že v kratkem, najbrž v roku enega tedna." Vprašanje je le, ali bo Kitajec odsoten le eno sezono ali bo končal kariero, kar pa je za igralca, ki bo v naslednji sezoni zaslužil 16 milijonov dolarjev, v sezoni 2010–2011 pa si obeta novih 17 milijonov zelencev, najslabša možnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.