Šport > Košarka
4 ogledov

Artest v Houston po naslov?

Ron Artest utegne v kratkem zamenjati dres Sacramenta z dresom Houstona. Žurnal24 main
Ron Artest naj bi se preselil k Houston Rocketsom s katerim, naj bi naskakovali naslov. Bullsi so z Luolom Dengom podaljšali pogodbo za šest let, Will Bynum se iz Macabija seli v Detroit.

Houston Rocketsi so zelo blizu menjavi v kateri bi pridobili Rona Artesta iz Sacramento Kingsov. Z njim in Kitajcem Yao Mingom naj bi Rocketsi v naslednji sezoni napadli naslov lige NBA. Kingsi naj bi za Artesta dobili Bobbya Jacksona, prvi izbor na naboru naslednje leto, okoli milijon ameriških dolarjev in še enega igralca katerega ime še ni znano. Artesta so si številni ljubitelji košarke zapomnili predvsem zaradi pretepa, ko je igral še pri Indiani Pacersih. Izključen je bil za kar 73 tekm, kar je najhujša kazen v zgodovini lige NBA. Artest ima v devet letni zgodovini igranja v NBA povprečje 16 točk in 5,1 skok na tekmo.

 

Preberite še...

Milijonski pogodbi za Biedrinša in Okaforja

Krstić NBA  menja za Triumph

Luol Deng, ki je bil rojen v Sudanu, in vodstvo ekipe Chicago Bulls sta se dogovorila za šestletno podaljšanje pogodbe v vrednosti 71 milijonov dolarjev (45,5 milijona evrov), so poročali ameriški mediji. Deng, ki je lani v NBA dosegel povprečno po 17 točk (47,9-odstotni met) in ujel 6,3 žoge, je v mladinskih kategorijah nastopal za Anglijo. Deng je oktobra lani zavrnil petletno podaljšanje pogodbe, ki bi mu navrglo "le" 57,5 milijona dolarjev (36,9 milijona evrov). Skupaj z Derrickom Rosom, ki ga je Chicago prejšnji mesec na naboru NBA izbral kot številko 1, naj bi tvoril jedro ekipe za prihodnja leta.

Bynum bo odslej zabijal v ligi NBA. © Reuters

 
Detroit Pistonsi so podpisali pogodbo z prostim igralcem Willom Bynumom . Nazadnje je igral pri Maccabiju iz Tel Aviva . V njem je pustil velik pečat, z povprečjem 10,6 točke, 1,9 skoka in 3 asistencami na tekmo. Pogoji sodelovanje še niso znani. Bynum je na poletni ligi v Las Vegasu imel povprečje 11,8 točke, 2 skoka in 3,2 podaji na tekmo, kar je očitno prepričalo vodilne može Detroita, da so z njim podpisali pogodbo. Bynum z ligo NBA sicer že ima izkušnje. Leta 2005 je igral v ligi v kateri se kalijo mladi igralci za igranje v ligi NBA. Imenovali so ga za najboljšega mladega igralca leta, njegovo povprečje je bilo kar 24 točk na tekmo. V ligi NBA pa je igral za Golden State Warriorse . Na 15 tekmah je imel povprečje 3,6 točke in 1,3 podaje na tekmo. Bynum je eden redkih, ki se je letos iz Evrope preselil čez lužo, očitno pa je liga NBA za nekatere še vedno večji magnet kot igranje v Evropi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.