Šport > Košarka
5 ogledov

Auburn Hills glasen kot Tivoli

Primož Brezec Žurnal24 main
"Vse je prva klasa. Imamo svoje letalo, prenočujemo v najboljših hotelih, za vse je poskrbljeno," je pojasnil košarkar Primož Brezec, član Detroita v ligi NBA, ki ga je zurnal24.si obiskal v ZDA.
 

Preberite še prvi in drugi del intervjuja

Žurnal24 na obisku pri Primožu Brezcu

Kvalifikacije za OI brez Brezca

Primož Brezec se je iz "nekošarkarskega" Charlotta pred novim letom preselil v mrzli Detroit , kjer so ga trikratni prvaki lige NBA toplo sprejeli. Sežančan je v intervjuju za zurnal24. si razkril, kakšen je bil krst v novem moštvu, kdo je največji zabavljač pri Pistonsih in tudi, kako glasne so ameriške dvorane v primerjavi z ljubljanskim Tivolijem . Več v tretjem delu intervjuja!

Kakšen je bil krst v Detroitu, ste imeli kakšen ritual?
Ne, že prvi dan so me sprejeli, kot da bi igral tukaj že deset let. So zelo dobri soigralci, nesebični, veliko se družimo med seboj. Ni pomembno, ali si član prve peterke ali ne.

Kdo je največji zabavljač v ekipi?
Rasheed Wallace.

Se je z vami že kaj pozabaval?
Ja seveda, vedno. Tudi na tekmi se že iz ritualov ekipe vidi posebno vzdušje, tako da zares velja slogan lige: "Go hard and have fun," oziroma: "Igraj na vso moč in se zabavaj."


Rasheed Wallace velikokrat poskrbi za dobro voljo v slačilnici Pistonsov. © Andrej Leban

 

Kakšni so bili občutki, ko ste prvič zaigral za Detroit?
Vse se je zgodilo zelo hitro. Že naslednji dan po prihodu sem brez treninga igral zadnjih pet minut. Čeprav nisem imel nobene akcije, pa me je publika sprejela zelo dobro.

 

Go hard and have fun – igraj na vso moč in se zabavaj.

Primož Brezec

 
V kateri dvorani najraje igrate?
Za zdaj mi je dvorana Pistonsov zelo všeč, mi zelo odgovarja. Sicer pa mi ležijo vse modernejše dvorane. V Charlottu mi je bila všeč, pa v Dallasu tudi.

Kako glasna je publika v vaši dvorani?
Najbolj v ligi NBA.

V primerjavi s Tivolijem?
Je malce drugačno navijanje, a je navijanje predvsem v končnici mogoče primerjati z navijanjem v Ljubljani. Tivoli ima prostora za 5000 ljudi, tukaj pa jih je 22.000 enako bučnih navijačev. Že dvestokrat zapored smo imeli dvorano razprodano, kar tudi priča o zvestobi publike.

Kateri od slovenskih košarkarjev bi bil po vašem mnenju lahko koristen za slog igre, kot ga gojijo Detroit Pistonsi?
Ne vem. Smo tako dobro pokriti na vseh pozicijah, da bi bilo bolj težko. Vsak bi bil dobrodošel, vendar nas je petnajst igralcev, in vsak lahko igra, tako da je kar gneča.


Auburn Hills v Detroitu velja za eno od najbolj bučnih dvoran v ligi NBA. © Andrej Leban

 

Ali veste, kako se prodajajo majice z vašim imenom?
Ne, tega pa res ne vem.

Lahko za konec opišete, kako je na gostovanjih, kako potujete?
Vse je prva klasa. Imamo svoje letalo, prenočujemo v najboljših hotelih, tako da je za vse poskrbljeno.

V torek si lahko ogledate našo redno tedensko rubriko Druga plat , v kateri nastopa Primož Brezec. Člana Detroit Pistonsov smo s kamero ekskluzivno ujeli v slačilnici kluba. Že v četrtek sledi intervju s kapetanom slovenske košarkarske reprezentance Rašem Nesterovičem , ki je v času našega obiska v Detroitu s Torontom gostoval v dvorani Auburn Hills.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.