Šport > Košarka
17 ogledov

Balažić: Verjemite, da nam je hudo

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski košarkarji se prvič po desetih letih niso uspeli prebiti med osmerico najboljših na prvenstvu Stare celine.

"Po taki tekmi lahko le čestitam tekmecu, ki je bil tokrat boljši. In to v vseh pogledih. Bil je bolj čvrst, hitrejši in v enem trenutku se mi je zdelo, da si je tudi bolj želel zmage. Enostavno nismo imeli protiorožja zanj, nismo se znašli in tudi v trenutkih, ko bi lahko obrnili potek tekme, nismo zadeli niti lahkih metov. Na drugi strani je Latvija v odločilnih trenutkih zadela iz težkih pozicij in na koncu zasluženo prišla do zmage," je po bolečem porazu z Latvijo dejal slovenski selektor Jure Zdovc.

S porazom je Slovenija zaostala za ciljem na tem eurobasketu - uvrstitvijo vsaj med prvih sedem reprezentanc, ki se bodo naslednje leto potegovale za olimpijske igre v Riu de Janeiru, izpad v osmini finala pa je hkrati njen najslabši rezultat na zadnjih šestih evropskih prvenstvih. Od leta 2005 do 2013 je bila Slovenija vedno med prvimi osmimi ekipami.

"Težko je kaj pametnega povedati po takšni tekmi. Vsi smo zelo razočarani, saj nismo pokazali našega pravega obraza. Odpovedali smo v ključnih trenutkih in nismo izpolnili cilja, ki smo si ga zadali pred prvenstvom. Latvija je zasluženo zmagala, saj je bila boljša ekipa na parketu. Verjemite, da nam je res hudo, meni še toliko bolj, ker je bila to verjetno moja zadnja tekma za Slovenijo in reprezentančne kariere res nisem želel končati na tak način," pa je povedal kapetan slovenske reprezentance Jure Balažić.

"Zakaj smo izgubili? Šli smo premehko v tekmo, v napadu pa žoga ni krožila, bilo je preveč solo akcij. V drugem polčasu smo igrali korektneje v obrambi, a v napadu ni šlo. Razočarali smo marsikoga, še najbolj pa sebe. Verjetno je razočarana cela Slovenija., Ni prvič, verjetno pa ne tudi zadnjič. Dobili smo trojko po petih sekundah tekme, pa v zadnji sekundi prve četrtine, tudi ob koncu polčasa so zadeli. To je že osem točk, ki smo jih prejeli le po naši neumnosti in ker smo bili premalo osredotočeni. Takšne reči odločijo dvoboje tako izenačenih tekmecev. utrujenost ni noben izgovor, tudi oni so odigrali toliko tekem kot mi," je menil Klemen Prepelič.

Slovenski košarkarji so tako močno razočarani zapustili prizorišče; po dobrih predstavah v Zagrebu so pokleknili ravno v najbolj ne pravem trenutku. Tako jih že v nedeljo dopoldan čaka povratek v Slovenijo; na letališču Brnik bodo pristali okoli 11.30 dopoldan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.