Šport > Košarka
30 ogledov

Balažič: "Želimo igrati v finalu"

Krkaši so cilje že presegli in gredo lahko v polfinalno tekmo neobremenjeni. (Fo Žurnal24 main
Novomeški košarkarji Krke bodo konec tedna nastopali na sklepnem turnirju četverice. Polfinale z gostiteljem turnirja Oostendejem jih čaka v petek ob 21. uri. Nanj gredo povsem neobremenjeni.

"Zastavljeni cilj v tem tekmovanju smo že dosegli oziroma ga celo presegli. Zdaj si želimo, da bi nadaljevali z odličnimi predstavami in se na najboljši način prestavili evropski košarki. Vsi trenerji in igralci se želimo prebiti v finale in tudi tam zmagati," je pred polfinalnim dvobojem z belgijskim Oostendejem, ki tudi gosti Final Four pokala EuroChallenge, dejal kapetan Krke Jure Balažič.

Srce proti srcu
Oostende je v nedeljo sicer izgubil v finalu belgijskega pokala, ugnala pa ga je ekipa Dexia Mons-Hainaut. To je Krka v tej sezoni že dvakrat premagala. "Krka se ni kar tako prebila na ta sklepni turnir. Trener Aleksandar Džikić je opravil odlično delo in ustvaril izjemno močno ekipo. Nevarnih je kar nekaj igralcev, Dragiša Drobnjak pa dobro pozna našo ekipo," pred polfinalom meni trener Belgijcev Jean-Marc Jaumin, ki je v prejšnji sezoni vodil tudi Dragišo Drobnjaka. "Spopadlo se bo eno srce proti drugemu, zmagala pa bo boljša ekipa. Lahko vam zagotovim, da razlika ne bo velika," je razložil Jaumin, ki je kot igralec s špansko Malago leta 2001 osvojil pokal Radivoja Koraća.

V drugem polfinalu se bosta pomerila ruska kluba Spartak iz Sankt Peterburga, kjer igra tudi slovenski reprezentant Miha Zupan, in Lokomotiv Kuban.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.