Šport > Košarka
20 ogledov

"Banana" LeBronu za zmago Netsov, konec niza KD-ja

Plumlee James Miami Heat Brooklyn Nets liga NBA blok blokada banana Reuters
Brooklyn Nets so s sporno blokado Masona Plumleeja na LeBronu Jamesu dve sekundi pred koncem zadržali zmago proti Miami Heat in kot edina ekipa v rednem delu Lige NBA ostali nepremagani proti prvakom (88:87). Konec niza Kevina Duranta.

Novinec Mason Plumlee je blokiral LeBrona Jamesa in Brooklyn Nets prinesel še četrto sezonsko zmago nad Miami Heat, tako imenovani sweep pa je Brooklynu proti prvakom uspel kot edini ekipi v rednem delu lige.

Dogodek iz zadnjih sekund tekme v American Airlines Centru bo še dolgo buril duhove, a je mladi center dobil naklonjenost sodnikov, medtem ko se je Miamijev zvezdnik nemočno hudoval. James se je ustavil pri 29 točkah, desetih skokih in šestih podajah za Heat (53-24), ki tako še vedno niso varni pred Indiana Pacers v boju za prvo mesto na vzhodu.

Durant srečen, da je konec

Joe Johnson je za pete Netse (43-34) pristavil 19 točk. Miamija štirikrat v sezoni ni premagala nobena ekipa od sezone 2007/08. Kevin Durant je mirno sedel na klopi v zadnji četrtini tekme Oklahoma City Thunder pri Sacramento Kings in na lastno pest končal strelski niz 25 ali več točk, s katerim je pred dnevi presegel tudi Michaela Jordana.

Oklahoma je zmagala v Sacramentu, pred Durantom, čigar niz se je s 23 doseženimi točkami končal pri številki 41, pa sta ostala le Oscar Robertson (46 v sezoni 1963/64) in Wilt Chamberlain (80 v sezoni 1961/62). Takrat igralci še niso metali za tri točke, Chamberlain, ki se je nekoč ustavil tudi pri okrogli stotici, pa je znamko 25 presegel na vseh tekmah rednega dela.

"Dobival sem preveč SMS-sporočil po vsaki tekmi. Vesel sem, da je konec s tem in da se lahko osredotočimo na ekipo," je v svojem skromnem slogu dejal Durant. "Če smo igrali dobro in sem dosegel 25 točk, je to zasenčilo dejstvo, kako je moštvo igralo dobro, to mi ni bilo všeč. Če smo izgubili, potem je bilo vse v znamenju tega, da sem dosegel 25 točk, in tudi to mi ni bilo všeč. Srečen sem, da lahko zdaj govorimo le o ekipi."

Volkovi pogrizli San Antonio

Le na eni so zmagali gostitelji. Minnesota Timberwolves so s 110:91 premagali San Antonio Spurs. V zgodovino lige sta se vpisala Dirk Nowitzki in Steve Nash, slednji na tretje mesto večne lestvice podajalcev, Nowitzky pa je deseti na listi strelcev.

V Minneapolisu so San Antonio Spurs morali priznati premoč Timberwolves, ki so tako edini na sinočnjih tekmah zmagali na domačem igrišču. Ricky Rubio je dosegel 23 točk, Gorgui Dieng pa 12 točk in 15 skokov. Kevin Love je za zmagovalce dodal 19 točk in 12 ujetih žog, Corey Brewer pa 14 točk. San Antonio je igral brez Tonyja Parkerja, ki je tožil nad bolečinami v hrbtu, s po 13 točkami sta bila najboljša Boris Diaw in Cory Joseph.

Nowitzki deseti vseh časov

Dallas Mavericks so v gosteh premagali Utah Jazz s 95:83, Nowitzky pa je tekmo končal z 21 točkami in zasedel deseto mesto na večni lestvici strelcev. V karieri NBA je namreč dosegel že 27.714 točk. Prvi na lestvici ostaja Kareem Abdul-Jabbar z 38.387 točkami med letoma 1969 in 1988.

Los Angeles Lakers so doma klonili proti Houston Rockets s 115:134, njihov branilec Steve Nash pa je imel kljub porazu razlog za veselje, saj je vpisal že 10.335 podaj v karieri, kar ga uvršča na tretje mesto večne lestvice NBA. Vodi John Stockton s 15.806 podajami.

Liga NBA, rezultati:

Los Angeles Lakers : Houston Rockets 115:134
Atlanta Hawks : Detroit Pistons 95:102
Miami Heat : Brooklyn Nets 87:88
Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs 110:91
Utah Jazz : Dallas Mavericks 83:95
Sacramento Kings : Oklahoma City Thunder 92:107

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.