Šport > Košarka
10 ogledov

Barça prvak: "Poplačano je trdo delo"

1/28
Žurnal24 main
Evropski klubski košarkarski prvak je postala Barcelona, ki je v pariškem finalu s 86:68 premagala Olympiacos. Lorbek je dosegel osem točk, Lakovičeva statistika je ostala prazna.

Košarkarji FC Barcelone so v finalu zaključnega turnirja Evrolige v Parizu premagali Olympiacos s 86:68. Katalonci, za katere sta nastopila tudi slovenska reprezentanta Jaka Lakovič in Erazem Lorbek, so tako drugič v zgodovini postali evropski prvaki. Najkoristnejši igralec finala je postal Juan Carlos Navarro.

Svoj delež k uspehu sta primaknila tudi slovenska reprezentanta Erazem Lorbek in Jaka Lakovič, ki sta prvič postala evropska prvaka. Lakovič je v igro vstopil šele v predzadnji minuti, tako da ni imel časa za vidnejši dosežek, Lorbek, ki je bil na dan tekme izbran v drugo peterko Evrolige, pa je v 27 minutah dosegel 8 točk, zbral dva skoka in imel dve podaji.
Zmaga Barcelone je več kot zaslužena, saj Olympiacos, najdražje moštvo v letošnji Evroligi, enostavno ni bil dorasel tekmec. Varovanci trenerja Xavierja Pascuala so temelje zmage postavili že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 28:19, nagradili pa v nadaljevanju, ko so se na trenutke dobesedno poigravali s tekmecem.


MVP Juan Carlo Navarro je po srečanju dejal: "S tem naslovom je poplačano vse trdo delo. Bili smo pripravljeni za tako pomembno tekmo. Vseh 40 minut smo nadzorovali ritem. Moj prvi naslov je bil poseben, ker je bil prvi za klub. Zdaj pa sem imel pomembnejšo vlogo v moštvu."

Mladi zvezdnik Ricky Rubio pa je povedal: "Postati zmagovalec Evrolige je neverjeten občutek. Ključna je bila obramba. Igrali smo kot moštvo in si zaslužili naslov."

Pariz, Evroliga, final four:

Barcelona : Olympiacos 86:68 (28:19, 47:36, 64:50)
Navarro 21, Mickeal 14, Lorbek 8; Childress 15, Kleiza 13

Tekma za 3. mesto:
CSKA Moskva : Partizan 90:88 (25:20, 47:44, 61:62, 78:78)*

* po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.