Šport > Košarka
29 ogledov

Barça začela z zmago, Lorbek prvi strelec

slovenija lorbek košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Nekaj težje od pričakovanj je Barcelona Regal prišla do zmage na tekmi prvega kola španskega prvenstva proti lanskemu drugoligašu Murcii (62:54). Pri branilki naslova je največ točk (14) dosegel slovenski reprezentant Erazem Lorbek. Mirza Begić je na prvi tekmi Rudyja Ferdnándeza v dresu Real Madrida dosegel osem točk. Španski zvezdnik jih je Fuenlabradi v devetih minutah nasul dvanajst (88:70).

Donedavni drugoligaš Murcia je branilki naslova Regal FC Barceloni grozila vse do konca, toda varovanci Xavija Pascuala so s prvim strelcem Blaugrane Erazmom Lorbkom vseeno zdržali nalet domačinov. Skoraj pet tisoč navijačev v murcijski palači športa je na začetku videlo nekaj individualnih akcij Juana Carlosa Navarra in Lorbka, ki sta Katalonce držala v prednosti, na odmor pa je Barça odšla s plus deset (35:25) in 14 točkami slovenskega reprezentanta. Lorbek je torej celoten drugi polčas odigral brez dosežene točke, zato pa je voz gostov v ključnih trenutkih povlekel debitant Marcelinho Huertas in skupaj z Bonifacom N'Dongom ohranil varno razdaljo pred domačo ekipo.

Rudy Fernández je madridsko publiko navdušil že na svoji prvi ligaški tekmi, saj je proti Fuenlabradi dosegel 12 točk, od tega dve trojki, čemur je dodal še štiri skoke in atraktiven "alley-oop". Pri belem baletu je Mirza Begić tekmo začel v prvi peterki in se ustavil pri osmih točkah.

Španska liga, 1. kolo:

Murcia : Barcelona Regal 54:62
Augustine 19 točk, Franch 12; Lorbek 14, N'Dong in Navarro 12

Real Madrid : Fuenlabrada 88:70
Mirotić 15, Sanz in Llull 15 ... Begić 8; Penney 25

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.