Šport > Košarka
9 ogledov

Barcelona in Maccabi v Stožicah!

Sašo Ožbolt in soigralci so dobili same privlačne nasprotnike! (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Union Olimpija je dobila nasprotnike v drugem delu Evrolige. Kroglice so ji namenile skupino smrti. V Stožice prihajajo Maccabi, evropski prvak Barcelona in rimska Lottomatica!

Union Olimpija se bo v prvem kolu najprej doma pomerila z Romo, nato sledita gostovanji v Barceloni in Tel Avivu. V 4. kolu v Stožice prihaja Maccabi, v 5. kolu se zmaji podajajo v Rim, za konec pa kot smetana na vrhu torte v Ljubljano prihaja evropski prvak Barcelona z Jako Lakovičem in Erazmom Lorbkom na čelu.

Tiskovni predstavnik Uniona Olimpije Matevž Zupančič, ki se je udeležil žreba v Barceloni, je dejal: "To je velik izziv za nas. Zelo smo veseli, da smo po sedmih letih spet med 16. To si zaslužimo, menimo, daj je skupina izjemno težka, a se bomo borili. V njej so vsi nekdanji evropski prvaki. Potrudili se bomo, da bomo skupino naredili težko tudi za naše nasprotnike."

Dvorana Stožice bo tako vsaj še trikrat povsem polna. Vstopnice za dvoboje Top 16 bo klub dal v prodajo 10. januarja, v paketih za tri tekme pa jih bo na voljo približno 11.000.

Predsednik Maccabija Shimon Mizrahi meni, da gre za eno najtežjih skupin: "Barcelona je evropski prvak, je izvrstna ekipa, Olimpija je pokazala, kako močna je. Doma je nepremagljiva. Vendar smo tudi mi zelo dobri." Zadovoljstva nad privlačnimi nasprotniki niso skrivali pri Lottomatici. Športni direktor Rimljanov Piergiorgio Bottai pravi:  "Težka skupina. Veseli smo, da smo dobili velikana, kot sta Maccabi in Barcelona, kot tudi Olimpijo, ki je največje presenečenje letošnje Evrolige. Menim, da imamo možnosti tudi za uvrstitev med najboljših osem."

Član izvršnega odbora Barcelone Joan Blade je bil z žrebom zadovoljen: "Skupina na prvi pogled ni najbolj zahtevna, pa tudi lahka ni. Vse ekipe so v prvem delu igrale dobro. Odločilne bodo domače tekme. Gostovanja bodo zahtevna, še posebej pri Maccabiju. Šli bomo korak za korakom, to je naša pot do uspeha."

Prvo kolo v Top 16 bo na sporedu 19. januarja, sklepni turnir četverice pa od 6. do 8. maja. Zadnjega bo gostila Barcelona. "Tokratni žreb nas pravzaprav ne zanima. Doma bi radi ubranili naslov, a za to je treba ugnati vse tekmece. Verjamem, da si nas nihče ne želi v skupini, čeprav smo do zdaj igrali pod svojimi zmožnostmi," je dejal član Barcelone Jaka Lakovič. "Olimpijo bi si želel le zato, da se vrnem domov in zaigram v polnih Stožicah. So pa vse ekipe v Top 16 vrhunske, tudi zmaji. Od zdaj moramo igrati vrhunsko," je še dejal slovenski reprezentant.

Žreb drugega dela Evrolige:

Skupina E: Panathinaikos, Caja Laboral, Unicaja, Lietuvos Rytas

Skupina F: Maccabi, Union Olimpija, Barcelona, Lottomatica

Skupina G: Siena, Real Madrid, Efes Pilsen, Partizan

Skupina H: Olympiacos, Fenerbahče, Žalgiris, Valencia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.