Šport > Košarka
7 ogledov

Barcelona odkrila Lakoviča

Jaka Lakovič je postal nenadomestljiv član prve peterke. Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Lakovič je v letošnji sezoni eden najbolje ocenjenih igralcev Barcelone. Še poleti je klub razmišljal o njegovi prodaji, danes je nenadomestljiv.
 

Preberite še ...

Slab začetek Slovencev v Evroligi

V poletnih mesecih je bilo veliko govora o tem, da bo Jaka Lakovič po ne najbolj uspešni sezoni zapustil Katalonijo in mesto organizatorja igre prepustil Američanu Terrellu McIntyreju iz Siene. Navkljub odkritem zanimanju Barcelone je McIntryre ostal v Italiji, Lakovič pa je podpisal novo pogodbo. In prav s to potezo je španski košarkarski velikan zadel v polno.


Jaka Lakovič se letos ne boji nikogar. © EPA

 
Osrednja katalonska športna časnika Sport in El Mundo Deportivo sta polna hvale na račun 30-letnega Ljubljančana. Slednji je četrti asistent lige in peti strelec svojega moštva, še bolj impresiven pa je njegov izkupiček v Evroligi, kjer je s povprečjem 12,5 točke na tekmo drugi strelec moštva za Juanom Carlosom Navarrom. Še bolj impresiven je podatek, da ima najvišjo valorizacijo med vsemi igralci (13,8) in je v tem elementu za seboj pustil Ersana Ilyasovo (13,6) in Juana Carlosa Navarra (12,8).

Lakovič je postal nenadomestljiv član prve peterke, na roku pa mu gre tudi slaba forma Američana Andreja Barretta , ki je v dosedanjem poteku španskega prvenstva v povprečju dosegel le 3,3 točke na tekmo in je bojda tik pred tem, da zapusti vrste Barcelone. Časnik Sport, ki nikoli ne skopari s kritikami na račun igralcev Barcelone, je o Lakoviču zapisal sledeče: "Lakovič se zaveda, da njegov položaj v moštvu ni primerljiv s prvimi zvezdami ekipe, kljub temu pa je ponovno postal neprecenljiv in nenadomestljiv za moštvo. Številke jasno kažejo na to, kakšen status ima v moštvu."

Nekdanji član Slovana, Krke in Panathinaikosa je za nameček v letošnji sezoni dosegel še pomemben jubilej. Po Marcusu Brownu, J. R. Holdnu in Luisu Scolaju je namreč postal šele četrti košarkar v zgodovini Evrolige, ki je presegel magičnih 2000 točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.