Šport > Košarka
22 ogledov

Batista bi morali strožje kaznovati

1/2
Žurnal24 main
Direktor Evrolige Jordi Bertomeu je na novinarski konferenci pred obračunom Olimpije z Armani Jeansom delil mnenje mnogih, da je bil Mike Batiste preblago kaznovan za prekršek nad Ožboltom.

Četrtkova košarkarska tekma med Unionom Olimpijo in Armani Jeansom je bila izbrana za tekmo 7. kola Evrolige, zato je Stožice obiskal tudi direktor Evrolige Jordi Bertomeu. Vodilni človek najelitnejšega klubskega tekmovanja je bil navdušen nad novo ljubljansko dvorano, odgovoril pa je tudi na vprašanje v zvezi s prekrškom Mika Batista.

Jordi Bertomeu je povedal, da se strinja s splošno ugotovitvijo, da je bil grob prekršek centra Panathinaikosa Mika Batista nad Sašom Ožboltom na tekmi v začetku novembra preblago kaznovan. Batiste je namreč dobil le nešportno osebno napako, oziroma dva prosta meta in žogo s strani za tekmeca, prav v tem pa je težava. Po pravilih Evrolige lahko disciplinsko sodnik sproži postopek le, če sodnik igralca kaznuje že na terenu z izključitvijo. Zato je Evroliga kaznovala le sodniško trojko, Turka Recepa Ankaralija, Srba Milivoja Jovčića in Italijana Enrica Sabetta. Bertomeu je povedal, da Evroliga tudi zavoljo tega primera proučuje možnosti, da bi spremenila to pravilo.

Ni bojazni, da bi Olimpija izgubila mesto
Jordi Bertomeu je na novinarski konferenci v Stožicah še povedal, da je nova dvorana resnično veličasten objekt, ki bo nekoč zagotovo prišla v poštev za organizacijo zaključnega turnirja Evrolige. Povedal je tudi, da je zelo zadovoljen z napori kluba, da se vrne na pota stare slave ter hkrati poudaril, da je klub v preteklih kriznih letih vedno zgledno sodeloval in obveščal vodstvo Evrolige. Tudi zato, je dejal, ni bojazni, da bi Union Olimpija izgubila mesto v Evroligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.