Šport > Košarka
44 ogledov

Batiste: "Ožbolta prosim odpuščanja!"

Batiste (št. 8), ki ga kličejo The Beast (Zver), je prikazal potezo v slogu svoj
1/2
Žurnal24 main
Mike Batiste je na četrtkovi tekmi v zrak vrgel vso dvorano Stožice, ko je grobo poškodoval Saša Ožbolta. Trenutek norosti je po tekmi obžaloval: "Upam, da bo Ožbolt v srcu našel mesto za odpuščanje."
Nikar ne spreglejte obsežne GALERIJE ene najbolj norih tekem Uniona Olimpije vseh časov in tudi VIDEA z brutalno Batistovo potezo. Oglejte pa si tudi IZSEK s ključnimi trenutki srečanja.

V 35. minuti tekme med Unionom Olimpijo in Panathinaikosom je sicer izjemnemu košarkarju Miku Batistu padel mrak na oči. Podžgan še iz prejšnje akcije, ko si je izmenjal nekaj vročih besed z enim izmed zmajev, je nato v protinapadu napravil osebno napako v napadu in svojo jezo nato znesel nad Sašem Ožboltom, ki je ležal na tleh. "Oži" je okrvavljen zapustil igrišče, še prej pa se je moral Batiste ob žvižgih Stožic in na ukaz trenerja Željka Obradovića ljubljanskemu košarkarju opravičiti. Incident pet minut pred koncem rednega dela je bil glavna tema pogovorov tudi po tekmi.

To ni oseba, kakršna sem, in to ni košarkar, kakršen sem. Upam, da bo v srcu našel odpuščanje za to, kar sem storil, in resnično mi je žal.
Mike Batiste o dogodku v 35. minuti, ko je Sašu Ožboltu stopil na glavo
"Opravičil sem se mu. Zelo mi je žal in upam, da bo sprejel moje opravičilo in mi odpustil," je po tekmi dejal Batiste. "Če mi ne bo, bom popolnoma razumel, saj je bila to povsem nepotrebna poteza, to nisem jaz. To ni oseba, kakršna sem, in to ni košarkar, kakršen sem. Upam, da bo v srcu našel odpuščanje za to, kar sem storil, in resnično mi je žal. Toda kot sem rekel – če ne bo, ga popolnoma razumem," je še dodal.

Batiste je tekmo začel izjemno z nekaj lahkimi koši iz rakete, nato pa padel, kot tudi celotno grško moštvo. "Naredili smo veliko napak, ki so jim zelo pomagale. Nočem zmanjševati njihovega uspeha – odigrali so zelo, zelo dobro. Občinstvo je bilo njihov šesti igralec. Od tega se moramo nekaj naučiti in iti naprej," je še povedal Batiste. "To ni sprint, to je maraton, in če se bomo učili od nocojšnje tekme, bomo 'okej'," je še slikovito dodal.

Kot kaže, skupina D ne bo sprehod za nikogar, niti za veliki Panathinaikos. Batiste priznava, da v Evroligi nikoli ni lahko: "Igrali so zelo dobro z Efesom, šli v Milano in zmagali … Vedeli smo, da bo težko. Imeli smo veliko priložnosti za zmago, veliko priložnosti za koše, s katerimi bi jih spravili v težak položaj, ampak tega nismo storili. Kot sem rekel: bolje, da se je to zgodilo zdaj, da se bomo iz tega nekaj naučili in znali odigrati težke tekme, kot je bila ta."

Perperoglou: "Olimpija se ves čas bori!"
Vtise je za Žurnal strnil tudi Stratos Perperoglou, z devetimi točkami četrti strelec Paa: "Mislim, da je bila to lepa tekma za navijače. Menim, da so vsi uživali. Za nas je bilo težko igrati tukaj pred toliko ljudmi. V prvem polčasu nismo igrali dobro, a smo se v drugem zelo potrudili in vrnili v igro. Če potegnem črto, bi lahko rekel, da je bila lepa tekma, prijetna za gledanje. Olimpija je ekipa, ki se ves čas bori. Zdaj imajo tri zmage, igrajo pred veliko ljudmi in vedeli smo, da nam bo nocoj težko." In v nadaljevanju? "Prav gotovo lahko vsak premaga vsakega. Upamo, da bomo osvojili prvo mesto, a vemo, da nam ne bo lahko. Če bo Olimpija še naprej tako igrala, mislim, da jim lahko uspe priti na Top 16."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.