Šport > Košarka
17 ogledov

Bečirović: Čimprej nadoknaditi zaostanek

Žurnal24 main
Košarkarji Union Olimpije so v preteklih dneh nastopali na pripravljalnem turnirju v Turčiji. "Čaka nas predvsem delo v obrambi," je po koncu turnrija dejal Sani Bečirović.

Še nekaj dni in za košarkarje Union Olimpije se bo začelo zares. Varovanci Jureta Zdovca bodo prvo uradno srečanje odigrali 10. oktobra, ko bodo v ligi NLB gostovali v Zadru. Zadnji test pred začetkom nove sezone so Ljubljančani

V obrambi je namreč vse preveč zmede, tako da nas v prihajajočem tednu čaka predvsem trdo, trdo, trdo delo na obrambnih nalogah, da bomo čim bolje pripravljeni na srečanje v soboto proti Zadru.
Sani Bečirović

 

opravili na pripravljalnem turnirju v Turčiji. Zmaji so v Turčiji na treh srečanjih slavili enkrat, in sicer že na prvem srečanju proti Galatasarayu. Nato pa so dvakrat zapored klonili. Sprva je bil močnejši Efes Pilsen, nato še Bešiktaš. Ker je bil glavni cilj Ljubljančanov pred odhodom uigravanje, izid ni bil v ospredju. Toda predvsem igra proti Bešiktašu, ko so zmaji nastopili brez kapetana Saša Ožbolta in Edina Bavčića, pred začetkom sezone obeta.

"Velik korak naprej smo naredili v uigravanju. Opazno je, da zelo zaostajamo za ostalimi ekipami, ampak na srečanju proti Bešiktašu smo 39 minut ali pa celo vseh 40 že kazali dokaj dobro igro v napadu. Smo pa toliko več napak delali v obrambi, kar nas je tudi stalo zmage. V obrambi je namreč vse preveč zmede, tako da nas v prihajajočem tednu čaka predvsem trdo, trdo, trdo delo na obrambnih nalogah, da bomo čim bolje pripravljeni na srečanje v soboto proti Zadru," je po srečanju proti Bešiktašu za zurnal24.si dejal Sani Bečirović, ki je največja okrepitev Ljubljančanov pred začetkom letošnje sezone.

Bečirović je bil na vseh treh srečanjih v Turčiji med najboljšimi posamezniki pri Olimpiji. S 14 doseženimi točkami je bil najučinkovitejši proti Bešiktašu. Ko smo Sanija povprašali, kakšna je ocena celotnega turnirja, je odgovoril z naslednjimi besedami: "Ocena celotnega turnirja je pozitivna. Nekako srednja ocena – zadovoljivo. Je pa pred nami še veliko dela, še enkrat ponavljam, da smo zelo v zaostanku v primerjavi z ostalimi ekipami. To ni izgovor, temveč trenutna realnost. Šele v zadnjih petih dneh je celotna ekipa prvič skupaj. V naslednjem tednu pa nas čaka predvsem delo v obrambi." Torej, lahko številni navijači pozitivno gledajo proti novi sezoni? "Definitivno. Ta turnir ni realen pokazatelj moči, ker so se vse ekipe predvsem uigravale. Na nas pa je, da čim prej nadoknadimo zaostanek za ostalimi ekipami," je za zurnal24.si še dejal Sani Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.