Šport > Košarka
8 ogledov

Bečirović: "Dobiti hudičeve končnice"

Bečirović je staknil poškodbo na tekmi proti Novi Zelandiji. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
S Sanijem Bečirovićem, prvim strelcem obračuna s svetovnimi prvaki, smo se pogovarjali o igri, prostoru za napredek, živčnosti in še čem. "Vse prevečkrat se žoga ustavi, ostanemo brez ideje."
Sani Bečirović je o svoji igri dejal: "V Vitorii je bila ta pod vsako kritiko, v Ljubljani pa sem odigral na pravi ravni. Na splošno sem s svojimi igrami zadovoljen, dokazal sem, da name velja računati. Vem pa, da moramo še veliko narediti, da bi vsi delovali dosti bolje."

Sani, kaj je bilo v Stožicah bolje kot v Vitorii?
Pristop. Igrali smo bolj čvrsto in na telo. Nismo se ustrašili njihovega pristopa. V Španiji nas niso le nadigrali, ampak tudi fizično stisnili v ritem, na katerega nismo imeli odgovora.

Kje vidite največji razkorak med ravnjo, kjer ste zdaj, in tisto, ki so ji želite v Turčiji?
V zaključku napadov. Vse prevečkrat se žoga ustavi, ostanemo brez ideje. To se ponavadi dogaja ravno pri koncu četrtin. Tedaj se reprezentance ali približajo ali pobegnejo. Vse prevečkrat dobivamo točke ob prekinitvah – ob minutah odmora ali žogah s strani, na primer. Glede teh stvari so mora vsak posameznik v tistem trenutku bolj zbrati.

Kako bi sicer ocenili trenutno stanje pripravljenosti? Nekje na polovici stoodstotne?
Mislim, da smo malenkost več. Že tekmi v Vitorii in Stožicah sta dva različna obraza te reprezentance. Po turnirju v Mariboru bi morali priti do približno 80 odstotkov pripravljenosti. Zadnji močni turnir v Atenah bi moral dati realno sliko.

Dvorana nas je navdušila od prvega do zadnjega. Resnično upam, da jo bodo dobre igre čim večkrat napolnile, ker je res ena izmed lepših v Evropi.
Sani Bečirović
Kaj je po vašem vzrok tega, da igralci na igrišču ne izvedete tega, kar znate, kot ste dejali?
Ne vem, pomanjkanje zbranosti, zaupanja … Vsi si želimo nekaj narediti za slovensko košarko, nato pa ta pritisk na nas pogosto deluje kontraproduktivno. Še enkrat naj povem, da se o tem pogovarjamo, poskušamo stvari izboljšati, a se vedno znova ponavljajo iste napake.

Ste na trenutke preveč živčni?
Ravno zaradi tega. Zavedamo se, da je na nas določen pritisk in da imamo kakovost, da se kosamo z vsemi na svetu. Zdaj je čas, da prelomimo, dobimo te – bom rekel – hudičeve končnice in potrebno samozavest. V vsako končnico moramo iti, kot da smo svetovni prvaki. Dokazali smo, da se lahko kosamo z njimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.