Šport > Košarka
16 ogledov

Bečirović: Ni razloga za strah

1/14
Žurnal24 main
Olimpija je nemalo presenetila z oznanilom, da bo zanjo v prihajajoči sezoni nastopal tudi Sani Bečirović. V članku si preberite njegova razmišljanja, v galeriji pa fotografije s treninga.
 
 

Ponudba Olimpije je prišla v pravem trenutku. Preprosto sam nisem več mogel trenirati in čakati do decembra, da bi prišla prava ponudba, ki bi zadovoljila moje apetite. Moram priznati, da je Olimpija naredila vse, da me zvabi v svoje vrste.

Sani Bečirović

 
Po koncu lanske sezone se je zdelo, da pred Unionom Olimpijo ni svetle prihodnosti. Igralci so odhajali, spet so se pojavljale govorice o pomanjkanju denarja. Po nekaj tednih pa je vse bolj postajalo jasno, da ni vse tako črno, kot se je zdelo. Vodilni možje so več kot odlično potezo potegnili že s tem, ko so v lanski sezoni na klop pripeljali selektorja slovenske reprezentanca Jureta Zdovca . Za nadaljnje sodelovanje so se dogovorili s Sašem Ožboltom , Vladimirjem Golubovićem in tudi Vladom Ilievskim . Po nekaj sezonah pa so pri Olimpiji v svoje vrste zvabili tudi zvenečo ime slovenske košarke. Sanija Bečirovića . Sani je pod Rožnikom že igral v sezoni 1999/2000 in 2000/2001, tako da bi lahko rekli, da se je vrnil na kraj zločina. V lanski sezoni je izvrstni branilec igral za Romo . V Evroligi je dosegal povprečno skoraj 15 točk, 3,5 podaje in prav toliko skokov, v italijanskem prvenstvu pa povprečno 11,5 točke in 3,5 podaje. Razglašen je bil tudi za najkoristnejšega igralca rednega dela Evrolige. Kljub odličnim igram se je po koncu sezone odločil, da pogodbo z Rimljani prekine. Po daljšem iskanju novega kluba se je na veselje številnih navijačev Olimpije odločil, da se vrne pod tivolske koše. V nedeljo je že prvič treniral s svojimi novimi soigralci, v ponedeljek pa je prvič po vrnitvi stopil pred novinarske mikrofone.

Sašo Ožbolt (levo) in Sani Bečirović (desno) bosta po nekaj letih spet sodelovala. © Nik Rovan

 
"Ponudba Olimpije je prišla v pravem trenutku. Preprosto sam nisem več mogel trenirati in čakati do decembra, da bi prišla prava ponudba, ki bi zadovoljila moje apetite. Moram priznati, da je Olimpija naredila vse, da me zvabi v svoje vrste. Zato smo se tudi zelo hitro dogovorili," je sprva Bečirović opisal, kako je prišlo do ponovnega sodelovanja med njim in našim najuspešnejšim košarkarskim kolektivom. Glede na pretekle težave z denarjam, lahko bi rekli kar kronične, se Sani ni izognil vprašanju, ali se boji, da bi se ponovile težave z izplačili: "Ne, mislim, da se to ne more zgoditi, saj se je klub stabiliziral. Vsi vemo, da neki določeni dolgovi sicer še obstajajo. Po tistem, kar sem videl, in po pogovorih menim, da ni razloga za strah. Nikoli pa se ne ve …"

 

Fantom kapo dol

Bečirović je v nekaj besedah povzel tudi nastop slovenske reprezentance na pravkar končanem EP na Poljskem, kjer so naši fantje osvojili končno četrto mesto. "Fantom kapo dol. Vsi vemo, da je četrto mesto tisto najbolj nehvaležno, ampak tako fantje kot vodstvo so lahko s prikazanim več kot zadovoljni. Vsekakor je nekaj grenkega priokusa. Domov se vračajo brez kolajne, ampak v mojih očeh je tako, kot da bi osvojili kolajno, saj je po mojem mnenju Slovenija igrala najboljšo košarko na EP. Z nekaj manj poškodbami in malo več športne sreče bi se zagotovo domov vrnili s kolajno."

Bečirović je v nadaljevanju dejal, da tudi, če se težave pojavijo, Olimpije ne more zapustiti predčasno, saj je pogodbo sklenil za eno leto. "Mislim, da je to najbolj pošteno, tako do kluba kot do mene," je povedal o tej temi. Kljub temu pa je pustil odprto možnost, da bi se ob primerni ponudbi to lahko spremenilo: "Vsi vemo, da v današnjem športu ni nič gotovega. Če bi klub dobil zanimivo ponudbo za njih in za mene, obstaja možnost, da bi se o tem odkrito pogovorili."

Čeprav je šele prišel v ekipo in šele spoznava svoje nove soigralce, pa meni, da je ekipa zelo dobra. "Ekipa je zelo dobra, mlada. Veseli me dejstvo, da smo v ekipi večinoma sami Slovenci. To bo verjetno všeč tudi publiki, tako da verjamem, da bo Tivoli spet postal pravi pekel. V Evroligi smo sicer v zelo težki skupini in nam ne bo lahko. Ekipe, kot so Maccabi, CSKA, TAU in tudi Rim, ciljajo na uvrstitev med najboljših 16 in na nas gledajo kot na nekakšnega avtsajderja" . Da je Sani resnično nabrušen kot že dolgo ne, pa priča njegova zadnja izjava: "Zdravstveno stanje je dobro in komaj čakam, da se sezona začne." Če nabrušenemu Saniju priključimo še Gašperja Vidmarja , Uroša Slokarja in Domna Lorbka (manjkal naj bi le še podpis na pogodbi) ter druge člane ekipe, ni vrag, da se po neka jsušnih letih lahko končno nadejamo boljših iger Olimpije tudi v Evroligi .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.