Šport > Košarka
45 ogledov

Bečirović: Od prve žoge bomo šli na polno

1/22
Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so se uradno predstavili javnosti. Tudi s še malo utrujenim Juretom Zdovcem. "Imamo konkurenčen kader, prosil pa bi za malo potrpljenja," pravi Jure.

Košarkarski klub Union Olimpija je na tiskovni konferenci predstavil cilje za novo sezono. Iz Tivolskih pisarn veje optimizem. Spet, boste rekli, saj je bilo dogajanje sila podobno že prejšnjo sezono in predprejšnjo, vendar nato zmaji niso bruhali ognja tako silovito, kot si si želeli sami in z njimi navijači. Kaže, da bo tokrat morda le drugače. Porok za to so nekatere preverjene okrepitve. Med njimi kot prvo ime moramo prav gotovo podčrtati Sanija Bečirovića.

"Občutki po prihodu so fenomenalni. Veseli me, da smo se uspeli tako hitro dogovoriti, kar priča o tem, da se je klub uspel stabilizirati in da gre v pravo smer. Sam sem zelo vesel, da sem tu, da sem del zmajevega gnezda. Gotovo bo potrebno potrpljenje, saj se nas je veliko pripravam priključilo pozno. To pa ne pomeni, da iščemo izgovore. Že od prve žoge bomo startali 'na polno'. V nedeljo nas čaka bitka za prvo lovoriko, ki je pri Olimpiji obveza. Mislim, da bomo do prve 'prave' tekme v Zadru že naredili velik korak naprej. Vsi moramo imeti v mislih, da ta ekipa potrebuje čas, da se spozna, nato pa bomo lahko ocenili realno stanje Olimpije," je povedal izvrstni branilec.

Vlado Ilievski se počasi vrača na igrišča. © Anže Petkovšek

 
Kot zadnji se je zeleno-belim pridružil Uroš Slokar : "Nimamo veliko časa za spoznavanje. Cilj je, da se čim prej uigramo. Nimamo starejših igralcev, ki imajo več izkušenj z vklapljanjem v nove ekipe – z izjemo Sanija (smeh). Imamo pa eno prednost pred drugimi, to je želja, ki jo moramo pokazati na igrišču."

Jure Zdovc je po evropskem prvenstvu dejal, da je popolnoma izčrpan, za oddih pa je imel na voljo le nekaj dni. "V zadnjem času me ni bilo zraven, zato se zahvaljujem pomočnikom, da so prevzeli delo in pripravili ekipo na novo sezono. Imamo konkurenčen kader, prosil pa bi za malo potrpljenja, saj se vsi igralci še niso vključili in bo treba pač nekaj časa, da zadihamo skupaj. Sezona se bo začela hitro, imamo težak razpored, toda dali bomo maksimum od prve tekme dalje. Še nekaj časa gotovo ne bom vedel, kako iz vsakega posameznika izvleči največ. To je proces, ki traja. Ampak tekme si sledijo hitro in vsako bomo igrali na zmago. Fantje so motivirani, kar je bil tudi pogoj za pridružitev Olimpiji," je dejal slovenski selektor in pristavil, da pušča še en odstotek možnosti, da moštvo okrepi še kakšen igralec. Kaj pa Olimpijini cilji? "Kar se ciljev tiče, je povsem jasno, da je potrebno osvojiti domači lovoriki – državno prvenstvo in pokal. Naša prioriteta bo liga NLB, v kateri želimo priti na zaključni turnir najboljše četverice – morda celo v finale. V evroligi bomo igrali iz tekme v tekmo."

Najpomembnejši del vsakega kluba, pa če si priznamo ali ne, je uprava, ki sploh zagotavlja sredstva za njegovo življenje. Dušan Mitič je o zloglasnih Olimpijinih denarnih težavah dejal: "Za minulo sezono smo že izpolnili od 85 do 90 odstotkov vseh obveznosti. Torej je tudi uprava trdo delala v poletnih mesecih. Proračun kluba bo več kot 1,5 milijona evrov, točne številke pa ne bom izdal. Večino tega proračuna že imamo zagotovljenega, del pa je obljubljenega. Malo pač moraš tvegati, toda kdor ne riskira, ne profitira."

UNION OLIMPIJA V SEZONI 2009/10

4 Milorad Šutulović , 196 cm, branilec, Črna gora, 1990
6 Vlado Ilievski , 188 cm, branilec, Makedonija, 1980
7 Sani Bečirović , 195 cm, branilec, Slovenija, 1981
8 Jaka Klobučar , 198 cm, branilec, Slovenija, 1987
9 Edin Bavčić , 210 cm, krilni center, BiH, 1984
10 Dušan Djordjević , 193 cm, branilec, Srbija, 1983
11 Pawel Kikowski , 193 cm, branilec, Poljska, 1986
12 Nemanja Aleksandrov , 210 cm, krilni center, Srbija, 1987
13 Gašper Vidmar , 210 cm, center, Slovenija, 1987
15 Uroš Slokar , 210 cm, krilni center, Slovenija, 1983
20 Dejan Radojević , 213 cm, center, Srbija, 1989
21 Vladimir Golubović , 212 center, Črna gora, 1986
31 Sašo Ožbolt , 191 cm, branilec, Slovenija, 1981
44 Matt Walsh , 197 cm, krilo, ZDA, 1982
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.