Šport > Košarka
21 ogledov

Bečirović: Odpovedi ni

Žurnal24 main
Novi selektor slovenske košarkarske reprezentance Memi Bečirović je že zvrtel telefon in začel navezovati stik z reprezentanti, na katere računa na svetovnem prvenstvu v Turčiji.

S katerimi od reprezentantov ste uspeli navezati stik in se z njimi pogovoriti?
Ne bi rad govoril o imenih, saj bi lahko na tistih, ki jih še nisem poklical dosegel nasprotni učinek. S temi, s katerimi sem govoril, teh pa je več kot 50 odstotkov od 20 košarkarjev, ki so v ožjem izboru, sem naletel na pozitiven odziv.

Ste klicali tudi NBA-jevce?
Tudi njih sem klical. Čeprav je še zelo zgodaj za pogovore, liga je v polnem teku, je bil odziv, tako kot sem pričakoval, pozitiven. Igrajo za svojo državo in ne za trenerja ali osebo, ki je zraven. Vsi se zavedajo, da imamo isti cilj.

Je kateri od reprezentantov, ki smo ga videli igrati na EP zavrnil nastop na SP?

Ne, odpovedi še ni bilo. Nekateri so po prihodu z EP v prvenstva prišli utrujeni in s poškodbami. Da bi našteto naletelo na negativen odziv, tega ni bilo. Večina jih je pritrdila, da je pripravljena igrati na svetovnem prvenstvu v Turčiji.

Bo delegacija tudi letos košarkarje obiskala v tujini, tudi v ZDA?

Tako je. To se je izkazalo za zelo pozitivno. Tudi sam sem tega mnenja, da jih je treba obiskati v klubih. S tem bomo pokazali, da imajo veljavo, da se lahko na mestu samem pogovorimo z njimi.

Se boste tudi sami odpravili čez lužo k reprezentantom?
Ne. Imam svoje delo. Ne morem mimo njega, če bi mi čas dovoljeval, bi šel zraven, tako pa bo to delo opravila delegacija KZS-ja. Sam kot trener igralce kličem, se pogovarjam o njihovi vlogi in poziciji v ekipi, kje jih vidim, kaj pričakujem od njih. Vsak dobi informacijo vnaprej, tako da lahko ve, kaj lahko pričakuje in, da je mirnejši do konca sezone.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Ste govorili s Sašem Vujačićem? Ga imate namen povabiti v reprezentanco?
Imam ga namen poklicati, nisem ga še, moj načrt pa je, da vsak teden pokličem vsaj enega ali dva igralca. V reprezentanci oziroma vsaj v krogu kandidatov za odhod na SP, želim imeti vse najboljše košarkarje. Sezona bo še dolga, možne so poškodbe, zato potrebujemo vse najboljše. Na koncu se bomo odločili, kdo bo odpotoval v Turčijo.

Manjkajoči člen na EP je bil tudi Preldžić, ki bi bil lahko reprezentanci v veliko pomoč. Nameravate njega po tem, ko ni želel nastopiti za Slovenijo na EP, še klicati?
S Preldžićem sem že govoril. Je zelo nadarjen in še kako prav bi prišel reprezentanci, ne samo na SP, ampak bi bil lahko eden od stebrov tudi v prihodnosti. Tudi od njega sem dobil pozitiven odgovor, vendar pa so bili z njim opravljeni šele začetni pogovori.

Kako gledate na stagniranje Primoža Brezca v ligi NBA, ki ne dobi priložnosti za igro?
Primoža poznam. Je zelo srčen in dober fant. Za te igralce, ki ne igrajo ali imajo v klubih manjšo priložnost, je to vsekakor minus. Po drugi strani so sveži in željni dokazovanja. Trenutno se s tem ne obremenjujem. Do SP bo dovolj časa in pripravljalnih tekem tudi za njih, da se dobro pripravijo na turnir in ujamejo pravo formo.

Boste na priprave povabili tudi Sanija Bečirovića?
Sanijeva želja vsekakor je igranje za reprezentanco. O njegovem nastopu na SP ni še nič odločenega. Oba veva, kakšen pritisk je to tako nanj kot na mene in vse okoli reprezentance. To temo bi trenutno dal na stran, saj je treba najprej videti, kako se bodo stvari odvijale naprej.

Bi si vi osebno želeli popeljati Sanija s seboj v Turčijo?
Zagotovo. Kvalitete ima, dokazal je, da lahko igra na najvišji ravni. Vendar so tu še druge, bolj mentalne zadeve, zato bomo zgodbo z odhodom Sanija na SP pustili še odprto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.