Šport > Košarka
4 ogledov

Bečirović: "Verjeti v svojo kakovost"

Memi Bečirović želi stopnice na SP preskakovati korak za korakom. (Foto: KZS/Anž Žurnal24 main
Slovenski košarkarski selektor Memi Bečirović ima na svetovno prvenstvo v Turčiji trezen, a optimističen pogled: "Da, ideja je, da bi igrali hitreje. Za to pa potrebujemo dobro obrambo in skok."

Pripravljalne tekme vas čakajo dokaj hitro. Bi radi imeli več časa za bazične priprave?
Gotovo, ampak urnik je zgoščen. Poleg tega so lahko NBA-igralci prisotni le 35 dni. Po drugi strani sem želel veliko tekem, da vrnemo v formo košarkarje, ki med sezono niso veliko igrali. Treba je izkoristiti vsak dan, vsako uro, vsak trening.

Kaj si želite na svetovnem prvenstvu?
Želim si priti čim višje. Vrh je zelo širok. Če smo preudarni, grem postopoma – najprej preboj iz skupine, nato osmina finala, prihod med osem … So stvari, na katere lahko vplivamo – to bomo skušali opraviti makismalno –, in tiste zadeve, na katere ne moremo vplivati.

Pred dnevi je prišla novica, da Phoenix Goranu Dragiću dovoli nastop v Turčiji.
To je izjemno pozitivno. Že dlje časa smo to vedeli, čeprav je obstajal določen dvom. Goran se nam bo pridružil na Kitajskem. Taktični del bo oddelal tam. Je zelo atletski igralec, tako da nikoli ni imel težav s fizično pripravljenostjo.

 

Branilcev imate na voljo precej. Mar to pomeni, da bo slovenska igra hitrejša?
Da, ideja je, da bi igrali hitreje. Za to pa potrebujemo dobro obrambo in skok. Druga stvar je, koliko ti nasprotnik dovoli, da igraš na takšen način.

Obramba mož na moža ali cona?

Poskušali bomo različne stvari, tudi conske postavitve. Skušali bomo imeti široko paleto taktičnih postavitev. Ampak časa je malo, videli bomo, kaj nam najbolj ustreza.

 

Še beseda o tekmecih v skupini.

Lepa imena, ampak tudi mi imamo svojo kakovost in "rating“, v kar moramo verjeti. Skupina je težka. O Američanih ne gre izgubljati besed. Veliko Brazilcev igra v boljših evropskih klubih in NBA. S Hrvati imamo tradicionalne derbije. Iran in Tunizija pa le ne sodita v kakovostni vrh. Brez podcenjevanja ju moramo premagati. V osmini finala se križamo s skupino, v kateri so Nemčija, Avstralija, Argentina in Srbija. Če hočeš priti na vrh, moraš vse premagovati in iti samozavestno v vsako tekmo. Predpogoj pa je, da si dobro pripravljen in imaš dobro vzdušje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.