Šport > Košarka
0 ogledov

Bečirović: Željan sem uspehov

Žurnal24 main
Druge Olimpijine okrepitev so ostale v senci Sanija Bečirovića, čeprav daleč od tega da ne bi šlo za izkušene in tudi slovite igralce. Sani pa je edinstven, »košgeter«, človek, ki lebdi nad povprečjem...
 

Superpokal v živo

Tekmo Superpokala med Union Olimpijo in Elektro (ob 20.00) boste lahko spremljali v živo tudi preko našega spletnega portala.

... in ki zna v najtežjih trenutkih sebi ali drugim utreti pot do obroča. "Obujam spomine, vsakokrat ko stopim v te prostore, so občutki fenomenalni. Upam, da bomo tudi na parketu prebudili takšne igre, kakršne smo prikazovali pred desetimi leti," ob vrnitvi med zmaje pravi Bečirović.

Dejali ste, da je Olimpija storila vse, da bi vas pripeljala v svoje vrste. Kaj konkretno to pomeni?
Prepričali so me s projektom, da Olimpija želi stopiti korak naprej, se prebiti na zaključni turnir lige NLB, da je tiha želja uvrstitev med 16 v Evroligi. Navsezadnje so tudi finančno naredili tisti korak, da smo se hitro dogovorili.

Ste imeli kakšne posebne želje?
Najbolj me je zanimal pogovor z Juretom Zdovcem, v katerem sva razčistila neke stvari in povedala, kaj pričakujeva drug od drugega. Videl sem, da si me želi v ekipi, in ko je bilo to razčiščeno, ni bilo težav pri dogovoru.

V vaši prvi sezoni v Olimpiji (1999/00) je bil Zdovc nekakšen vaš mentor. Kako se spominjate časov pred desetletjem?
Jureta se spomnim takega, kot je zdaj v trenerski vlogi, kot nekoga, ki nikoli ne popušča, kot nekoga, ki vse stavi na obrambo. Navsezadnje je bil nekajkrat najboljši evropski obrambni igralec.

Pričakujete težave, ker ste se zbrali relativno pozno?
Predvsem v Evroligi bi so to utegnilo poznati, predvsem ker je liga kratka in ker je vsaka tekma za biti ali ne biti v luči preboja v Top 16. Zato poudarjam, da mora biti naš najpomembnejši cilj liga NLB, ki je daljša in je zato več priložnosti za popravke. Vseeno pa upam, da bomo ob koncu lahko govorili tudi o uspešni evroligaški sezoni.

Sani Bečirović se v Ljubljani počuti dobro. © Nik Rovan

 
Nikakor niste veteran, ste pa izjemno izkušeni. Svoje znanje bosta verjetno dejavno prenašali na mlajše.
Gotovo. Tudi Jure je poudaril, da si želi nekoga, ki je željan uspeha, in jaz sem, po drugi strani pa imam za sabo precej velikih tekem. Zato lahko pomagam Jaki Klobučarju in še komu.

Še beseda o reprezentanci.
Vse super! Smola, smola in še enkrat smola, zaslužili smo si medaljo. Ampak včasih potrebuješ tudi nekaj sreče.

Bečirović znova v dresu z državnim grbom?
Ja, če bo le zdravje dopuščalo, tako kot vedno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.