Šport > Košarka
18 ogledov

Bečirovića je bilo dovolj v hlačah

Beno Udrih Saša Despot
Beno Udrih se je poslovil od košarkarske reprezentance. V javnosti pa se krešejo mnenja, ali bi moralo reprezentančno vodstvo popustiti pred njegovimi zahtevami. Prvi igralec reprezentance je moštvo.

Na odhod Bena Udriha pred tekmo z Makedonijo se je za zurnal24.si odzval tudi košarkarski strokovnjak Mik Pavlović, ki meni: "Udrih je ravnal nedopustno."

Beno Udrih je odpovedal sodelovanje v slovenski košarkarski reprezentanci, kar se ni zgodilo prvič. Že ob našem obisku na Rogli konec preteklega tedna je poudarjal, da si želi biti stoodstotno izkoriščen. Tedaj smo se spraševali, kaj to pomeni … V obrazložitvi je Savinjčan dejal, da se je moral vedno on prilagajati. V reprezentanci se mora prilagajati vsakdo. In če prideš na priprave z neomajno idejo, da boš prvi igralec na svojem položaju, potem postaja vse bolj jasno, da moštvo in njegov uspeh nista v prvem planu. Kaj pa torej je? Osebni interesi? Ne vemo. Tega Beno, brez zrna dvoma sijajen igralec, v svoji izjavi ni povedal. Vsekakor pa je bolje, da je bilo Memija Bečirovića – skupaj z ostalim vodstvom reprezentance – dovolj v hlačah, da se je z Benom usedel in napravil rez, kot pa da bi bil igralec sejalec nezadovoljstva. Kdor noče biti zraven, naj pač ne bo. Seveda pa slovo mlajšega Udriha ni zagotovilo, da bo Slovenija na SP dosegla dober rezultat. Tako kot ne bi bilo zagotovilo njegovo igranje. Prvi igralec reprezentance je moštvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.