Šport > Košarka
17 ogledov

Begić izrinil Garbajoso

Mirza Begić je zvestobo Realu obljubil do leta 2013. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Trener košarkarjev Real iz Madrida Ettore Messina je zaradi naturaliziranega Slovenca Mirze Begića s seznama dvanajsterice imen za moštvo črtal španskega reprezentanta Jorgeja Garbajoso.

 

Poteza Ettoreja Messine je v Španiji zbudila kar precej zanimanja, saj se je italijanski strokovnjak tako rekoč odpovedal enemu najbolj prepoznavnih igralcev na Pirenejskem polotoku, dve leti tudi članu moštva Toronto Raptors iz lige NBA, ki je na zadnjih OI osvojil srebro s Španijo, zlato na svetovnem prvenstvu na Japonskem in prvo mesto na EP na Poljskem.

 

"Odločil sem se za prihodnost in izbral Begića, ki je po mojem mnenju velik up evropske košarke. Odločitev ni bila lahka in sprejel sem jo zgolj na športni podlagi," je razložil Messina, ki je to moral storiti, saj pravila španskega prvenstva ne dovoljujejo več kot 12 registriranih igralcev.

Sem zelo dober v blokadah in verjamem, da lahko pomagam klubu.
Mirza Begić

 

Medtem je Mirza Begić, ki je prejšnji teden prestopil iz Žalgirsa v kraljevi klub, opravil prvi širši pogovor za madridski športni časnik Marca. 25-letni in 220 centimetrov visoki Begić, ki za slovensko člansko reprezentanco še ni nastopil, bil pa je član reprezentance do 20 let, je povedal, da si je že od nekdaj želel igrati za Real Madrid. "Sem zelo dober v blokadah in verjamem, da lahko pomagam klubu."

 

Begić je kar na zelenici stadiona Santiago Bernabeu še povedal, da je bil v mlajših letih velik oboževalec Arvidasa Sabonisa, da sta mu starša ime nadela po legendarnem Mirzi Delibašiću in da je imel pred prihodom v Madrid še nekaj drugih ponudb, vendar Realu enostavno ni mogel reči ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.