Šport > Košarka
8 ogledov

Begić odhaja, Ožbolt ostaja

begic_roma_ins_sps Žurnal24 main
Igralci Uniona Olimpije se bodo pred novo sezono prvič zbrali 10. avgusta, do takrat pa bi morala biti že znana večina članov prve ekipe. Vsaj domača imena.
Pogovori tudi z Ilievskim
Za podpis tujih igralcev bo čas še septembra, saj se bo tržnica v Evropi zaradi evropskega prvenstva na Poljskem precej zavlekla. Pri Olimpiji se bodo morali z zdajšnjimi košarkarji dogovoriti že prej. Nekateri namreč ne bodo pristali na nižje pogodbe, od mogočih dogovorov pa je v veliki meri odvisno, koliko denarja bodo imeli Ljubljančani na voljo za okrepitve. "Nekatere reči so še odprte, vendar naj bi v klubu skoraj zagotovo od nosilcev ostali Sašo Ožbolt, Jaka Klobučar in Vladimir Golubović. Veliko manj je verjetno, da bo ostal Mirza Begić, okoli 50 odstotkov možnosti za obstanek pa imajo Damjan Rudež, Vlado Ilievski in Miha Zupan. Seveda že iščemo nove igralce, vendar ni še nihče blizu podpisu pogodbe. Okrepitve iščemo povsod," so nam sporočili iz kluba.
 
 

Zelo rad bi spet zaigral pred slovenskimi gledalci.

Gašper Vidmar

 
Vidmar bi prišel
Od slovenskih imen sta v igri za zeleno-beli dres predvsem Uroš Slokar in Gašper Vidmar . Prvi ni realna tarča, zadnji pa bi se zaradi prevelikega števila tujcev pri Fenerbahčeju lahko v Ljubljano vrnil kot posojeni igralec. "Nihče še ni poklical mojega agenta, zato vam o tem ne morem povedati nič. Bi pa bila taka rešitev zame kar dobrodošla. Zelo rad bi spet zaigral pred slovenskimi gledalci," je dejal Vidmar.

Da boste vedeli, pri čem je trenutno Olimpija. Takšno je trenutno stanje kadra. © Sportnet

 

 
 

Olimpiji smo posredovali idejo, da bi skupaj pogledali odprte zadeve.

Janez Maher

 
Pri Ljubljančanih sicer zdaj čakajo tudi na konec poletne lige NBA v Las Vegasu (19. julija), ko se bodo mnogi košarkarji, ki se ne bodo prebili v najmočnejšo ligo na svetu, odločili za prihod v Evropo. Ker v NBA zaradi gospodarske krize niso najradodarnejši s pogodbami, bi se tokrat za pot čez lužo znalo odločiti kar precej kakovostnih igralcev. Pri Olimpiji se pred sezono spet spogledujejo tudi s sodelovanjem z mestnim tekmecem Geoplinom Slovanom . "Olimpiji smo posredovali idejo, da bi skupaj pogledali odprte zadeve in možnosti za sodelovanje. Zdaj čakamo na njihov odziv," je povedal direktor Slovana Janez Maher .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.