Šport > Košarka
90 ogledov

Begić podpisal s Pelikani

Mirza Begić Saša Despot
Moštvo košarkarske lige NBA je danes sporočilo, da je sklenilo pogodbo s slovenskim košarkarjem Mirzo Begićem. Podrobnosti sodelovanja s 30-letnim in 216 cm visokim centrom klub ni razkril.

Na klubski spletni strani so zapisali, da je Begić nazadnje igral za Laboral Kutxo v španski ligi, pred tem pa v Sloveniji, Italiji, Litvi in Grčiji. Dodali so še, da je Begić igral na dveh tekmah slovenskih zvezd (2007, 2009), na podobni zvezdniški tekmi v Litvi ter da je bil v evroligi leta 2011 najboljši v blokadah s povprečjem 2,3 na tekmo.

Pri New Orleansu imajo na centrskem položaju težave s poškodbami. Turški igralec Omer Asik bo odsoten z igrišč vsaj tri tedne, Francoz Alex Ajinca pa najverjetneje še kakšen teden dlje. Pri ekipi Pelicans so zato že aktivirali Jeroma Jordana, ta je leta 2011 nekaj časa igral za Krko. Zdaj se mu je pridružil Begić, ki si bo poskušal tako utreti pot v ligo NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.