Šport > Košarka
18 ogledov

Begić v Realu do 2013

begic_fener_nik_teaser Žurnal24 main
Mirza Begić za Žurnal24 tega podatka sicer še ni želel komentirati, potrdili pa sta evroligaška in Realova spletna stran. Begić se seli v Real Madrid, kjer bo ostal do konca sezone 2012/13.

"O tem se zdaj še ne želim pogovarjati, lahko pa se slišimo v sredo," je bil ob našem klicu skrivnosten slovenski center, ki se je nastopu na SP v Turčiji odpovedal zaradi poškodbe.

Jasnejši in hitrejši so bili na uradni evroligaški spletni strani, kjer so zapisali: "Begić je v tej sezoni na desetih evroligaških tekmah zbral v povprečju 9,7 točke, 4,8 skoka in 2,3 blokade na tekmo. Je eden izmed redkih, ki so do zdaj na posameznih dvobojih zbrali vsaj eno blokado. Nekdanji igralec slovenskih klubov Geoplin Slovan, Triglav Kranj in Union Olimpija se bo s svojo višino in odlično igro pod obročem pridružil zastrašujoči visoki liniji pri Realu, ki jo sestavljajo še Felipe Reyes, Ante Tomić, Jorge Garbajosa, D'or Fischer in Novica Veličković." Novico so nato potrdili tudi na uradni strani španskega velikana in dodali, da bo Begić član kraljevega kluba do konca sezone 2012/13.

Realov trener Ettore Messina si je v svoji ekipi zaželel Mirzo Begića, ki bo okrepil madridske vrste pod košem, kjer domujeta že Ante Tomić in D'or Fischer. Kraljevi klub je po informacijah Marce Begićevemu nekdanjemu moštvu Žalgirisu ponudil 500 tisoč evrov odškodnine, česar pa Litovci niso sprejeli. Prvotno so postavili ceno kar okroglih milijon evrov. Begić je sicer pred tedni klub obvestil, da se v Kaunas ne bo več vrnil, po nekaterih informacijah pa je (bil) zanimiv tudi za Olimpijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.