Šport > Košarka
29 ogledov

Begić vs. Mensah-Bonsu: v Pireju zapele pesti

Begić Mensah-Bonsu Olympiacos Olympiakos Galatasaray pretep Youtube
Slovenski reprezentant Mirza Begić je bil glavni akter hudega incidenta na tekmi med Olympiacosom in Galatasarayem, ki bi se kmalu končala z vdorom navijačev.

Branilci naslova so v Pireju na vedno vročem grško-turškem obračunu gostili Galatasaray in ga zanesljivo premagali (72:54), enega boljših obračunov v letošnji Evroligi pa je Mirza Begić v vrstah Olympiacosa zaključil na precej žalosten način – s petjem pesti.

V zadnji četrtini je slovenski reprezentant po prerivanju z britanskim košarkarjem Popsom Mensahom-Bonsujem proti slednjemu poslal prvi kroše, nato pa se je začelo nenadzorovano prerivanje, ko Mensah-Bonsu ni želel ostati dolžen, oba pa sta še nekajkrat zamahnila eden proti drugemu.

Spanoulis preprečil hujše posledice

Navijači rdeče-belih so bili že pripravljeni vdreti na parket, ko je najhujše preprečil grški reprezentant Vassilis Spanoulis, ki je z mikrofonom v roki pomiril najbolj razgrede privržence pirejske ekipe. Begić, Mensah-Bonsu in Georgios Printezis, ki se je z Begićem še najbolj postavil po robu košarkarju ganskih korenin, so tekmo po sodniški odločitvi predčasno zaključili.

Olympiacos je tekmo z 18 točkami Bryanta Dunstona in 12 Spanoulisa sicer zanesljivo dobil in ohranil nepremagljivi niz na začetku skupinskega dela Evrolige (7-0), Galatasaray pa si je izkupiček poslabšal na 4-3. Begić je na eni boljših tekem sezone v skoraj 18 minutah prispeval osem točk in pet skokov.

"Škodovala sta igri"

"Na žalost dogodek, ki se je zgodil pred družinami in otroki, ni bil pravšnji epilog takšnega večera," je po tekmi dejal domači trener Georgios Bartzokas. "Konec koncev ima Olympiacos niz 17-0 na uradnih tekmah in to je odličen rezultat, ki nam riše nasmeh na obraz, z njim pa ekipa tudi ohranja konstantnost kljub težavam s poškodbami. Ponosni smo na delo, ki smo ga opravili do sedaj, zato pa bi tudi čestital vsem, tudi Spanoulisu za nagrado, ki jo je dobil nocoj. To je čast zanj in za cel klub."

Gostujoči strateg Ergin Ataman se je opravičil za dogodek in napovedal kazen za svojega košarkarja, podobno pa si je zaželel tudi za Begića.

"Želel bi se opravičiti za incidente, ki so se zgodili nocoj. Kaznovali bomo našega košarkarja in upam, da bo Olympiacos enako storil z Begićem. Igralca sta škodovala igri in dobri atmosferi. Olympiacos in Galatasaray imata dobre odnose in upam, da bomo ohranili to prijateljstvo," je povedal Ataman.

Komentarjev 1
  • juventus1897 11:00 01.december 2013.

    Na tem posnetku se lepo vidi da Begić ni prvi začel!http://www.youtube.com/watch?v=y-SUzXKwClk