Šport > Košarka
8 ogledov

Belo zastavo bodo pustili doma

Memi Bečirović sredinega nasprotnika Sieno uvršča med tihe favorite za naslov pr Žurnal24 main
Ta teden se pričenja Ulebova Evroliga, najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi. Košarkarji Uniona Olimpija želi v skupini A pustiti čim boljši vtis.
 

Union Olimpija 2007/08:

S. Dončić 201 cm 1974
C. Booker 208 cm 1981
J. Močnik 174 cm 1987
G. Dragić 193 cm 1986
M. Milič 199 cm 1977
J. Hukić 202 cm 1979
M. Begić 220 cm 1985
M. Bailey 183 cm 1981
M. Zupan 204 cm 1982
M. Mulalič 193 cm 1989
L. Anderson 195 cm 1982
Trener: Memi Bečirović

Siena , Olympiacos , CSKA Moskva , Virtus Bologna , Tau Ceramica , Žalgiris in Prokom so tekmeci zeleno-belih v tako imenovani skupini smrti . Ljubljančani bodo v torek zjutraj odpotovali v Sieno, kjer jih proti italijanskim prvakom v sredo čaka zelo težka naloga. “Siena je v izjemni formi. V domačem prvenstvu še ne pozna poraza, tekmece premaguje z visoko razliko. Pred to sezono sta jo okrepila še Vlado Ilievski in Ksystof Lavrinovič. Nedvomno nas čaka težak nasprotnik, a tudi mi smo dobro pripravljeni. V prvih tekmah lige NLB smo prikazali dobro igro,” je dejal kapetan moštva Marko Milič .


Kapetan Olimpije Marko Milič meni, da jih v sredo čaka težak nasprotnik. © Saša Despot

 
Tudi trener Memi Bečirović vlogo favorita prepušča domačemu moštvu: “Sieno uvrščam ne le med favorite naše skupine temveč tudi med tihe favorite celotnega tekmovanja. Njeni košarkarji igrajo odlično. Spremljal sem tudi nedeljsko tekmo, ko so igrali proti še enemu evroligašu Milanu in ga premagali za 35 točk. Res so v dobri formi. V klub je prišel še nevarni Američan Bootsy Thornton, ki z Ilievskim, Romainom Satom, Terrellom McIntyrom in Rimantasom Kaukenasom tvori izjemno zunanjo linijo. Veseli smo, da se Evroliga začenja, prva tekma pa bo za nas dober test, ki bo dal odgovor, kje se nahajamo. V Italijo nikakor ne odhajamo z belo zastavo. Če se bomo držali dogovorov in v končnico vstopili izenačeni, potem bo vse možno.”

Kapetan Marko Milič in trener Memi Bečirović © Saša Despot

 
Na nove obraze v tivolskem moštvu bo potrebno še počakati. Do drugega kroga in prve domače tekme z Olympiacosom bi zmaje lahko okrepil povratnik Hasan Rizvić (ima še ponudbo iz Nemčije), ki pa ne more biti glavno orožje pod obročem, česar se zaveda tudi Bečirović: "Močno bi si želel, da bi dobili enega močnega centra in enega kompletnega branilca.“ Za konec še nekoliko manj prijetna novica. Dogovor o prenosih tekem še ni sklenjen, čeprav naj bi bila nacionalna televizija blizu podpisa. Tako v tem trenutku še ni jasno, ali si bo tekmo moč ogledati na malih ekranih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.