Šport > Košarka
18 ogledov

Bena zdaj v prvo peterko? "Ne."

Matej Avanzo (desno) s selektorjem Memijem Bečirovićem. (Foto: Drago Perko/Kosar Žurnal24 main
Slab teden pred prvo tekmo na SP smo klepetali s selektorjem Memijem Bečirovićem. Bi danes Bena Udriha vendarle postavil v prvo peterko? "Ne, zame so pomembni igralci, ki so tu, ki se odrekajo poletju."

G. Bečirović, kaj bi v pripravah ocenili kot pozitivno in kaj še manjka?
Pozitivno je gotovo vzdušje. Fantje so delavni, trudijo se. Res pa je, da smo bili malo razdvojeni. Del ekipe je bil na Kitajskem, del doma, in nekaj časa je trajalo, da smo se ujeli in našli svojo igro. Gotovo nam manjka igralec pod košem, ki bi lahko ob težavah v napadu situacijo rešil z igro ena na ena.

Vas skrbi slab met nekaterih igralcev?
Ne, saj smo se posebej z metom začeli ukvarjati šele pred kratkim. Želimo stopnjevati formo, za nas bosta namreč ključni predvsem tretja tekma svetovnega prvenstva s Hrvaško in četrta z Brazilijo.

Ne, zame so pomembni igralci, ki so tu, ki se odrekajo poletju. Zadovoljen sem z njimi.
Memi Bečirović
Ob začetku priprav ste napovedovali težnjo k hitri igri, česar niste vedno udejanjili ...
Gotovo poskušamo igrati moderno, z dobro obrambo, hitro. Na določenih tekmah nam je to uspevalo, vendar smo ritem upočasnili, ker se je pokazalo, da ob hitri igri manj izkoriščamo visoke igralce. Najboljše je imeti uravnoteženo igro med zunanjimi in visokimi igralci. Na določenih tekmah, kjer je bil nasprotnik hitrejši od nas, na primer v dvoboju s Španci, bi bil pravi samomor, če bi z njimi igrali hitro.

Bi zdaj Bena Udriha postavili v prvo peterko?
Ne, zame so pomembni igralci, ki so tu, ki se odrekajo poletju. Zadovoljen sem z njimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.