Šport > Košarka
7 ogledov

Beno 12, Nachbar 13

Zvezdniki Detroita Tayshaun Prince, Chauncey Billups in Richard Hamilton so še n Žurnal24 main
V košarkarski ligi NBA so na parket stopili trije Slovenci in prav vsi so se s svojimi moštvi veselili uspeha. Še naprej je vroč Detroit slovenskega nebotičnika Primoža Brezca, ki pa je pri zmagi nad Washingtonom s 106:93 sodeloval le slabe tri minute.
 

Liga NBA

Cleveland : Atlanta 98:94
Indiana : Memphis 72:90
Orlando : New Jersey 95:96
Washington : Detroit 93:106
Charlotte : Chicago 97:109
Boston
: Houston 97:93
Miami : Milwaukee 98:103
New York : Sacramento 97:107
Minnesota : Portland 79:90
Dallas
: Golden State 121:99
Utah
: Philadelphia 110:107
LA Clippers : New Orleans 81:95

Primož Brezec je v tem času ostal brez koša, a dvakrat uspešno skočil v obrambi. To je že 10. zaporedna zmaga Detroita, za katerega je kar sedem igralcev v statistiko vpisalo več kot 10 točk, zmaga pa v drugem delu igre ni bila nikoli postavljena pod vprašaj. Detroit ima v dosedanjem poteku lige ob 25 zmagah le sedem porazov, 10 zaporednih zmag pa je najdaljši niz neporaženosti v zadnjih dveh letih.

Trener prvakov izpred treh let Flip Saunders zmage pripisuje treznim glavam košarkarjev, ki vsako tekmo jemljejo zares. "Vajeni smo zmagovati v serijah, to je za nas nekaj običajnega," pravi trener Saunders. Detroit v zmagovitem nizu v povprečju nasprotnike premaga za 16,8 točke. Richard Hamilton (20 točk) in druščina so ob polčasu vodili za deset, bilo je 57:47, v nadaljevanju pa nasprotniku niso pustili blizu. Ob Hamiltonu, ki je že šest tekem zaporedoma dosegel vsaj 20 točk, so bili pri Detroitu med najbolj učinkovitimi še Chauncey Billups in Rasheed Wallace , oba sta v statistiko vpisala po 16 točk, točko manj je s klopi dosegel Jason Maxiell . V vrstah Washingtona sta se najbolj izkazala Caron Butler (22 točk) in Antawn Jamison (21 točk).


Boštjan Nachbar je bil med Slovenci najbolj učinkovit. © Action Images

 
Boštjan Nachbar je v zmagi New Jerseyja v Orlandu nad domačimi Magici (96:95) na parketu preživel 28 minut, v tem času pa zbral 13 točk, pet skokov in dodal še štiri podaje. Zvezda večera je bil vseeno njegov soigralce Jason Kidd , ki je po tekmi ostal skromen in ni želel izpostavljati svoje 9000. podaje v karieri ter dejstva, da sta mu do trojnega dvojčka zmanjkali le dve podaji, skupno osem, ob desetih skokih in prav toliko točkah.

"Po koncu športne poti bom imel dovolj časa, da si ogledam svoje dosežke," je dejal Kidd. Vince Carter je bil z 18 točkami najučinkovitejši med Mrežicami, 14 jih je dosegel Richard Jefferson .

Beno Udrih je s Sacramentom gostoval v New Yorku in z zmago s 107:97 končal serijo gostovanj na vzhodni obali ZDA. Udrih je v 42. minutah dosegel 12 točk, imel še pet skokov in šest podaj. Pri Kraljih je z rekordom kariere (32 točk) blestel John Salmons . To je že peti zaporedni poraz New Yorka. Boston Celticsi so se s sedmo zaporedno zmago, tokrat so s 97:93 premagali Houston, še utrdili na vrhu najbolj uspešnih moštev lige. Njihovo razmerje zmag in porazov je 27:3.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.