Šport > Košarka
20 ogledov

Beno obupal nad reprezentanco!

Pravi, da je nad reprezentanco obupal, ker je v njej preveč politike. (Foto: EPA Žurnal24 main
Da bi poroka Benu Udrihu lahko preprečila sodelovanje na EP 2011, smo slutili že pol leta, od danes je tudi uradno. "Za slovensko reprezentanco ne bom igral, ker se julija ženim."

Beno Udrih, najboljši strelec petkove tekme lige NBA med ekipama New York Knicks in Sacramento Kings (83:93) v newyorški dvorani Madison Square Garden, je po tekmi novinarjem povedal, da letos ne bo igral za slovensko reprezentanco, ker se bo julija poročil. "Za slovensko reprezentanco ne bom igral, ker imam v bistvu poroko, julija se ženim, tako da ne bom imel časa." Udrih je povedal, da sta z zaročenko Michelle Wiley skupaj že štiri leta in da bo poroka v Los Angelesu, glede poročnega potovanja pa se še nista odločila. Na vprašanje, ali si bo premislil, če ga bo novi selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković poklical oziroma osebno obiskal, kot je napovedal pred časom, je Udrih vztrajal pri svojem. "Datuma poroke ne morem spremeniti," je dejal Udrih, ki namerava svojo kariero nadaljevati v ZDA.

Dejal je tudi, da je bila lani dobra priložnost, da bi se lahko začeli uigravati za letošnje evropsko prvenstvo, vendar pa naj bi imeli v Sloveniji drugačne poglede na to kot on sam. "Že deset let čakam na neko spremembo, pa se nikoli ne zgodi. Je, kar je. Odločitev je dokončna. Vem, da je Maljković dober trener, ki ima velike uspehe, jaz pa sem na žalost po šestih letih obupal. Naša košarkarska zveza bi lahko že prej stopila v stik s takšnim trenerjem. Ne pravim, da so naši slovenski trenerji slabi. So dobri, ampak vedno je v tej reprezentanci neka politika in s tem se ne mislim več ukvarjati."

Na vprašanje, kako ocenjuje možnosti slovenske reprezentance brez njega, je odgovoril, da so možnosti takšne kot prej. "Vsi, navijači, imajo toliko povedati, kako si nekateri nekaj domišljamo, pa ne vem kaj. Je, kar je. Problem v Sloveniji je bila vedno podpora. Ko si tam, te podpirajo, ko te ni, pa te pljuvajo," je bil odločen Udrih, ki je s svojo igro v letošnji sezoni NBA zadovoljen, malce manj pa z ekipo, ki potrebuje še kakšnega bolj izkušenega igralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.