Šport > Košarka
23 ogledov

Bertans ni odšel v dogovoru z Olimpijo

Bertans Asseco Prokom Union Olimpija Evroliga EPA
Zastopnik zdaj že nekdanjega košarkarja Uniona Olimpije Davisa Bertansa Marko Jelić je za spletni portal kosarka.si zanikal pisanje časnika Ekipa, da bo zmajem po predčasnem odhodu Latvijca pripadlo tudi nekaj odškodnine.

"Imeli smo klavzulo v pogodbi zaradi neizplačevanja finančnih obveznosti do igralca. Kljub tej klavzuli smo se dogovorili, da bo izplačilo odškodnine zelo korektno, glede tega ni nobenih problemov. Vse smo naredili v sporazumu s klubom oziroma gospodom (športnim direktorjem Janezom, op. a.) Rajgljem," je za Ekipo povedal zastopnik Davisa Bertansa, agent Marko Jelić.

A očitno temu ni bilo ravno tako. "Najprej bi rad demantiral izjavo, da je bil odhod Bertansa iz Ljubljane dogovorjen z Union Olimpijo. Izjavo sem, če se prav spomnim, dal za časnik Ekipa in tokrat bom ponovil svoje besede, ki sem jih povedal že njim, pa novinar očitno ni najbolje razumel povedanega v srbskem jeziku," je za kosarko.si povedal Jelić in nadaljeval: "Davis je zapustil klub zaradi nezadovoljstva s stanjem v Union Olimpiji. Dan pred odhodom je prišel do vodstva kluba in mu sporočil, da želi oditi domov, oziroma da mora to storiti. V tem trenutku je bil blizu odločitve, da zapusti klub, a ta še ni bila dokončna. Janez Rajgelj je naredil vse, da bi se Davis vrnil v Ljubljano."

Jelić je dodal, da mu je "iskreno žal", ker je Bertans zapustil Olimpijo in "enega najboljših mladih trenerjev" Saša Filipovskega. "V zadnjih štirih, petih dneh smo mu rekli, naj dobro razmisli, ali je to v tem trenutku tisto pravo in ali je to njegova končna odločitev," je še razložil Jelić. "Ni bilo pritiska, želeli pa smo, da je povsem prepričan o svoji odločitvi. Sam zelo verjamem v delo Saša Filipovskega. Mislim, da gre za enega najboljših mladih trenerjev, in iskreno, meni je žal, ker je Davis zapustil Olimpijo, saj bi ob tej minutaži ter ob delu in treningu pri Filipovskem veliko pridobil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.