Šport > Košarka
17 ogledov

Bertans pobrisal v Partizan

union olimpija bertans Saša Despot
Čeprav Sašo Filipovski v teh dneh pričakuje, da bo le dobil primerne okrepitve pred nadaljevanjem sezone, je ostal še brez enega pomembnega člena ekipe, saj je nadarjeni Davis Bertans s Partizanom podpisal pogodbo za tri leta in pol, kar so uradno potrdili tudi na spletni strani beograjskega kluba.

Davis Bertans se je tako pridružil Damirju Markoti, Dannyju Greenu, Ratku Vardi in drugim, ki so zgolj po nekaj mesecih zapustil potapljajočo se Olimpijino – v klubu odhoda ne želijo komentirati – barko. Številni mediji so ime Bertansa z velikanom iz Beograda povezovali že v preteklih dneh, govorice pa so se v zadnjih dneh, ko mladega Latvijca ni bilo na treningih zmajev, še okrepile. "Bertans je bil že pred časom naša želja. Zadovoljni smo, ker bo v naši ekipi eden od najobetavnejših mladih evropskih košarkarjev, in kar je najvažnejše, da bo dalj časa ostal v klubu," je ob podpisu pogodbe z Bertansom za uradno spletno stran Partizana povedal športni direktor Dragan Todorić.

Bertans velja za enega najbolj nadarjenih košarkarjev v Evropi. Pri 19 letih v višino meri 208 centimetrov, odlikuje pa ga tudi odličen met z razdalje. Prejšnjo sezono je bil izbran tudi na naboru lige NBA: Indiana ga je izbrala kot 42. v drugem krogu in prodala naprej v San Antonio. Pred morebitnim odhodom čez lužo pa se bo v prihodnjih sezonah kalil v Beogradu, čeprav so tudi pri Olimpiji z njim imeli velike načrte. V letošnji sezoni je za Olimpijo zaigral na vseh desetih tekmah Evrolige.

Bertans je košarkarsko pot začel pri moštvu ASK iz Rige, nadaljeval pa v Baronsu in Olimpiji.

Komentarjev 1
  • MK 14:30 04.januar 2012.

    Prosim za odstop vseh vodilnih v UO, ki so zagotavljali, da je to nemogoč scenarij. Drugače mi je pa čisto vseeno za tega tujca. En tujec manj bo mogoče pa kakšn Slovenec dobil priložnost.V nekaterih spletnih medijih so ...prikaži več se v zadnjem času pojavila namigovanja, da Union Olimpijo zapušča igralec Davis Bertans. Pojasniti moramo, da je Latvijec iz osebnih razlogov odšel za nekaj dni v domovino, s klubom pa ni prekinil pogodbe ali kakor koli obvestil klubskega vodstva o takšni nameri," so sporočili na spletni strani Uniona Olimpije. Poleg tega so pri zeleno-belih še ostro opozorili medije, ki objavljajo nepreverjene informacije o finančnih podrobnostih kluba."Pogodba z Davisom Bertansom ostaja veljavna in je v tem trenutku ni mogoče prekiniti ne iz finančnih, kot tudi ne iz katerih drugih razlogov, kar potrjuje tudi igralčev uradni zastopnik. Objave nepreverjenih ali neresničnih informacij o pogodbenih in finančnih podrobnostih klubskega poslovanja smatramo za klubu š