Šport > Košarka
28 ogledov

Bi igrali košarko na Alcatrazu?

1/14
Žurnal24 main
V soboto, 14. maja 2011, bo od 11.00 v Športnem centru Kranj potekal prvi kvalifikacijski turnir (eden na enega) košarkarske akcije Red Bull King of the Rock, ki vodi v enega najbolj varovanih zaporov na svetu.

Več o sistemu tekmovanja najdete TUKAJLE.
Red Bull King Of The Rock, serija košarkarskih turnirjev v igri eden na enega, s finalom v slavnem zaporu na otoku Alcatraz, se je prvič odvila lani, ko je potovala le po ZDA, letos pa se je "skalna vročica" preselila tudi čez lužo.

The Rock ali Skala, znan tudi kot zapor vseh zaporov, so zaradi prevelikih stroškov zaprli leta 1963. Prve zapornike so nanj pripeljali že leta 1850, vendar pa je kot federalni zapor najvišjega ranga deloval od leta 1933 do leta 1963; v njem je "sedel" tudi Al Capone, danes pa je del rekreacijskega parka Golden Gate. V Alcatrazu je imel zapornik le štiri pravice: hrano, obleko, zaščito in medicinsko pomoč. Vse ostalo so bili privilegiji. Z Alcatraza se ni dalo pobegniti, pa vendar je bilo zabeleženih kar nekaj poskusov pobega, ki se niso končali uspešno.

Slovenske barve bo v ZDA branil tisti, ki bo slavil v velikem finalu 3. julija na Ljubljanskem gradu, kamor pa se lahko uvrstite tudi z dobro uvrstitvijo že v Kranju. Za prijavo je še nekaj prostih mest!

Organizatorji so se odločili, da se lahko vsak izmed tekmovalcev prijavi na oba kvalifikacijska turnirja (Kranj, 14. maj, ter Novo mesto, 21. maj) in ne le enega, saj želijo vsem ponuditi večjo možnost za uvrstitev na veliki slovenski finale, od tam pa pot na Alcatraz!

Slovenski finale bo potekal 3. maja na Ljubljanskem gradu, na katerega se bodo uvrstili najboljši iz kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo potekali v Kranju (14. 5.), Novem mestu (21. 5), in Samsungove ulične košarke, ki poteka pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Pot čez lužo si bo izmed 32 finalistov priboril le eden, ki se bo tako postavil ob bok najboljšim tekmovalcem z vsega sveta. Poleg vstopnice v slovenski finale bodo finalisti prve predizborne tekme prejeli tudi vstopnice za ogled slavne skupine Harlem Globetrotters, ki bo nastopila 26. maja v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.