Šport > Košarka
20 ogledov

Biki niso le Rose, z Boozerjem v finale!

Derrick Rose in Marvin Williams
1/9
Žurnal24 main
Chicago Bulls niso le Derrick Rose! Končno je pravi tudi center Carlos Boozer. Tako so Atlanto Hawks na šesti tekmi premagali s 93:72 in se s 4:2 uvrstili v finale vzhodne konference z Miami Heati.

Chicago Bulls, z 62 zmagami najboljša ekipa rednega dela sezone, v prvem kolu končnice proti Indiani Pacersom ni navdušila. Številni so začeli govoriti, da se jim bo zgodila usoda Cleveland Cavaliersov iz  minulih sezon. Na prvih tekmah proti Atlanti Hawksom so pokazali boljši obraz, a ob ne najboljši obrambi je imel njihov nasprotnik enake možnosti za napredovanje. Bilo je 2:2 v zmagah. Nato pa ... Biki so končno zagrizli v obrambi, v napadu pa se je Derricku Rosu pridružil še Carlos Boozer, čigar težave s prstom na nogi so preteklost. Na šesti tekmi je dal 23 točk, v skoku pobral 10 žog in tako so košarkarji Chicaga dosegli drugo zaporedno visoko zmago (93:73) in se s 4:2 uvrstili v finale vzhodne konference, kjer jih čakajo Miami Heati. To bo prvo poglavje dvobojev med ekipama, ki bi lahko v naslednjih sezonah naredili tako imenovani dinastiji.

Točke Rosa niso dovolj. Bulls so tokrat pokazali, kako se zmaguje: 34 podaj (!), 35 skokov, učinek centra in obramba, ki je tekmecu dovolila le 37-odstoten met iz igre.

"Nekaj velikega je, da smo prišli tako daleč," je v prvi izjavi po četrti zmagi razlagal MVP Rose. "Srečni smo za finale konference, a se tukaj ne nameravamo ustaviti." Tudi Michael Jordan, Scottie Pippen (tekmo je kot vselej spremljal izza klopi Bullsov) in njuni soigralci se leta 1998, ko so bili Biki nazadnje tako uspešni, niso. "Ko smo poleti prišli na pripravljalni kamp, smo vedeli, da lahko naredimo nekaj posebnega. Pripravljeni smo bili na delo. Nismo se želeli ukvarjati s statistiko, želeli smo le zmage iz večera v večer," dodaja Rose.

In zdaj Miami Heat! Največjo moč Bullsov je izpostavil Atlantin Al Horford: "Ne smete spregledati dolžine njihove klopi. Preprosto te popolnoma izmučijo. Na vsaki tekmi ves čas igrajo na polno. Njihovi člani prve peterke so povsem sveži." Prva tekma z Vročico bo že v nedeljo v Chicagu. "To bo izjemen dvoboj. Sprejmemo vlogo avtsajderja," je dejal Rose. Pa so res to? Veliko trojico Heatov bodo zelo težko ustavili, pa vendarle se zdi, da bo ključen faktor tega dvoboja: ali bodo Heati uspeli zaustaviti Rosa!?

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Atlanta Hawks : CHICAGO BULLS 73:93 /2:4/
Johnson 19, Smith 18; Boozer 23, 10 sk., Rose 19, 12 as., Deng 13, Noah 11

MIAMI HEAT – Boston Celtics /4:1/

Zahod

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies /3:2/

DALLAS MAVERICKS – Los Angeles Lakers /4:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.