Šport > Košarka
17 ogledov

Biki pohodili Boston

Luol Deng Reuters
V najzanimivejši tekmi lige NBA v noči na petek so Chicago Bulls s 93:86 ugnali Boston Celtics. Goran Dragić in Beno Udrih nista stopila na parket.

V košarkarski ligi NBA so bile na sporedu štiri tekme. New York je slavil v Orlandu (80:96), Los Angeles Clippers so prav tako v gosteh ugnali Sacramento (85:93), Detroit je doma upravičil vlogo favorita proti Washingtonu (99:94), Chicago pa je v derbiju večera premagal Boston s 93:86. Kluba slovenskih igralcev nista nastopila.

Chicago nadaljuje z uspešnimi predstavami tudi brez svojega prvega zvezdnika Derricka Rosa. Odkar ga ni v ekipi zaradi poškodbe, ima Chicago razmerje zmag in porazov 8-4, od skupno dvaindvajsetih tekem v sezoni, na katerih je manjkal Rose, pa so njegovi soigralci izgubili le sedemkrat. Osrednji napadalni nalogi sta tokrat imela Luol Deng, ki je 18 od 26 točk dosegel v drugem polčasu, in Joakim Noah s 17 točkami in devetimi skoki. Pri Bostonu je Paul Pierce zbral 22 točk.

Najbolj zanimive novice večera prihajajo iz Orlanda, kjer je New York premagal domače moštvo in dvanajst tekem pred koncem rednega dela pobegnil Milwaukeeju v boju za zadnje osmo mesto na vzhodu, ki še vodi v končnico. Pred tekmo je trener Orlanda Stan Van Gundy povedal zbranim novinarjem, da je od vodilnih ljudi v klubu izvedel, da je prvi zvezdnik ekipe Dwight Howard zahteval njegovo zamenjavo. Čeprav je Howard po tekmi to zanikal, pa je Van Gundy ostal neomajen. "Vem, da je bil on. Takšen pač je in to počne že celo sezono. Moje informacije so zanesljive, saj so prišle povsem z vrha kluba," je dejal trener.

V odsotnosti Jeremyja Lina, ki je po poškodbi meniskusa končal sezono, sta bila glavni orožji New Yorka Carmelo Anthony z 19 točkami in Tyson Chandler z 12 točkam in prav toliko skoki. Pri domačih je Jason Richardson dosegel 16 točk, Howard pa zgolj osem.

Med vročimi ekipami je trenutno Los Angeles Clippers, ki je v Sacramentu zabeležil sedmo zmago v osmih nastopih. Ključni vlogi sta odigrala Blake Griffin, ki je v zadnjih minutah dosegel šest od svojih 14 točk, ter Randy Foye (20 točk), ki je v zadnjih šestnajstih sekundah zadel štiri proste mete. Tudi Detroit je v pozitivni seriji, saj je proti Washingtonu dosegel tretjo zaporedno zmago. Greg Monroe je zbral 18 točk, Rodney Stuckey 15, najboljši strelec tekme pa je bil na drugi strani John Wall z 28 točkami in desetimi podajami.

Liga NBA:

Orlando Magic : New York Knicks 80:96
Richardson 16, Davis 15; Anthony 19, Douglas 15

Detroit Pistons : Washington Wizards 99:94
Monroe 18, Stuckey 15; Wall 28, Seraphin 15

Chicago Bulls : Boston Celtics 93:86
Deng 26, Noah 17; Pierce 22, Bass 15

Sacramento Kings : Los Angeles Clippers 85:93
Thomas 17, Thompson 15; Foye 20, Butler 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.