Šport > Košarka
17 ogledov

Biki pometli z zvezdniki Miamija

1/19
Žurnal24 main
Chicago Bulls so v prvi tekmi finala vzhodne konference gladko s 103:82 pometli z zvezdniki Miamija. Oklahoma dobila odločilno sedmo tekmo proti Memphisu in se uvrstila v finale na zahodu.

Chicago Bulls v letošnji sezoni lige NBA proti zvezdniškemu Miamiju še ne poznajo poraza. Potem ko se vročico trikrat odpravili že v rednem delu sezone, so jo zdaj premagali še na prvi tekmi finala vzhodne konference. Biki so do zmage prišli s solidnim napadom in predvsem odlično obrambo, ki je povsem odrezala LeBrona Jamesa in Dwyanea Wadea. MVP rednega dela lige in prvi mož Chicaga Derrick Rose je prispeval 28 točk, toda obramba na prvih dveh zvezdnikih Miamija je bila tista, ki je prinesla prednost v seriji. Od velike trojke Miamija se je izkazal le Chris Bosh s 30 točkami, kar pa ni bilo dovolj.

Biki blesteli predvsem v drugem polčasu
Košarkarji iz vetrovnega mesta so blesteli predvsem v drugem polčasu, potem ko se je prvi končal z neodločenim izidom 48:48. Biki so drugi del srečanja dobili s kar 55:34. Odločilni trenutek se je zgodil v tretji četrtini. Chicago je takrat s serijo 10:0 zaostanek ene točke pretvoril v vodstvo s 67:58. Rose Co. so nato s trojkami in zabijanji dotolkli Miami in ob enem na noge spravili svoje navijače v United Centru.

Kljub odličnim igram v rednem delu, je Chicago v obračun z Miamijem krenil kot "underdog". "Zmagali smo 62 tekem. Vemo, da smo dobro moštvo. Če želiš zmagati, si moraš predstavljati, da si najboljši," se Luol Deng ne obremenjuje z ocenami analitikov in navijačev.

Oklahoma na krilih Duranta in Westbrooka
Po sedem tekem dolgi seriji so igralci Oklahome le uspeli streti odpor Mephisa. Na odločilni tekmi je bilo 105:90 v korist Thunderja. Pri zmagovalcih je blestel Kevin Durant z 39 točkami ter s tem popravil vtis iz šeste tekme, ko je bil povsem nerazpoložen v napadu (11 točk). Durant je imel odličnega pomočnika v Rusellu Westbrooku, ki je ob pravem trenutku prišel do prvega trojnega dvojčka v karieri (14 točk, 14 podaj in 10 skokov). Na Oklahomo v finalu zahodne konference že teden dni čakajo Dallas Mavericks.

Liga NBA, polfinale konferenc:


Vzhod

Atlanta Hawks : CHICAGO BULLS /2:4/

MIAMI HEAT : Boston Celtics /4:1/

Zahod

OKLAHOMA CITY THUNDER : Memphis Grizzlies 105:90 /4:3/
Conley 18, Randolph 17; Durant 39, Harden 17, Westbrook 14

DALLAS MAVERICKS : Los Angeles Lakers /4:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrali so na štiri.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Chicago Bulls : Miami Heat 103:82 /1:0/
Rose 28, Deng 21, Boozer 14; Bosh 30, Wade 18, James 15

Zahod

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder

*V pošvenciah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.