Šport > Košarka
10 ogledov

Biki so se rešili še drugič

Chicago Bulls : Indiana Pacers 96:90
1/20
Žurnal24 main
Najboljše moštvo rednega dela košarkarske lige NBA na Vzhodu Chicago Bulls so preživeli še drugo tesno končnico proti Indiani in vodijo z 2:0. Drugo zmago nad Philadelphio je knjižil tudi Miami.

Chicago Bulls so v prvem krogu končnice tudi v drugo premagali Indiano Pacers, ki se je spet dobro upirala in klonila s 96:90.

Bike, ki jih od drugega kroga ločita še dve zmagi, je spet reševal najkoristnejši igralec rednega dela prvenstva lige NBA Derrick Rose, ki je 36 točkam dodal še osem skokov in šest podaj. Kar osem točk je dosegel v zadnjih štirih minutah.

Tekma se je lomila v zadnji četrtini, ko je Kyle Korver za Chicago minuto in štiri sekunde pred koncem zadel trojko za vodstvo z 90:85. Pri Indiani je Danny Granger dosegel 19 točk, manjkale pa so predvsem točke Tylerja Hansbrougha, ki je ob katastrofalnem metu iz igre (2-12) zbral vsega šest točk. Na prvi tekmi jih je dosegel 22.

Velika trojica Miamija blesti
Miami
je z drugo zmago nad Philadelphio 76ers z 94:73 na pol poti v drugi krog končnice. To je 17. zmaga Heatov v zadnjih 20 tekmah, s čimer so v letošnji sezoni niz zmag proti nasprotnikom v končnici povišali na 5:0.

Trojica zvezdnikov pri Vročici še naprej blesti. LeBron James, ki je vknjižil 29 točk, je sam dosegel toliko točk kot vsa prva peterka Philadelphie, Dwayne Wade in Chris Bosh pa sta skupaj dodala še 35 točk. 73 točk Philadelphie je njihov drugi najslabši strelski dosežek v končnici v zadnjih 56 letih, še nikoli pa po zaostanku z 0:2 v končnici niso napredovali.

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, prvo kolo:
Vzhod:

Chicago Bulls : Indiana Pacers 96:90 /2:0/
Rose 36, Boozer 17; Granger 19, Price 13

Miami Heat : Philadelphia 76ers 94:73 /2:0/
James 29, Bosh 21; Young 18, Holiday 12

* v poševnicah je izid v zmagah, igra se na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.