Šport > Košarka
26 ogledov

''Biku'' popustili živci

taj gibson chicago bulls EPA
Košarkarji Chicago Bulls so samo še poraz oddaljeni od izpada iz končnice lige NBA, potem ko so morali na peti tekmi priznati premoč Cleveland Cavaliers.

Košarkarjem Chicago Bulls popuščajo živci, kar je bilo več kot očitno v zadnji četrtine pete tekme konferenčnega polfinala s Cleveland Cavaliers, v kateri je Taj Gibson grobo brcnil rezervista Matthewa Dellavedovo in si prislužil izključitev.

Biki so v zadnji četrtini nanizali zavidljivih 30 točk, kar pa ni bilo dovolj, da bi spreobrnili potek tekme proti Kavalirjem, kjer sta prednjačila LeBron James z 38 in Kyrie Irving s 25 točkami.

Gibson je za incident, ki se je zgodil pri vodstvu Clevelanda s 83:71, okrivil Dellavedovo, ker naj bi ga ta poskušal ukleščiti z nogami. ''Sploh ga nisem brcnil. Poskušal me je ukleščiti. Nato je postalo grdo. Poskusil sem potegniti svojo nogo. Izgledalo je, kot da sem ga brcnil, ker sem se poskušal izvleči,'' se je branil Gibson.

V nasprotnem taboru so bili drugačnega mnenja. ''Ne vem. Poskušal sem se pobrati in prišlo je do suvanja in odrivanja. Posnetka nisem videl. Poskušal sem se pobrati,'' je povedal Dellavedova, medtem ko je bil James bolj nedvoumen. ''Taj je s komolcem Dellyja spravil na tla, nato sta se zapletla in ga je brcnil v rit. To se je zgodilo,'' je brez dlake na jeziku dejal prvi zvezdnik Cavaliers.

Gibson je na veselje navijačev Clevelanda moral zapustiti igrišče.

Komentarjev 1
  • nenad.stef2 13:36 13.maj 2015.

    ne no Žurnal... Cavalier se niti približno ne prevede kot "kavalir" v slovenščino...