Šport > Košarka
6262 ogledov

Bivši član Olimpije navdušen nad potezo Crvene zvezede

Reševalni pas/Twitter
Nekdanji center Olimpije ni navdušen nad potezo Litovcev.

Nekdanji reprezentanr Rusije Vitalij Nosov, ki je del svoje kariere preživel tudi v Ljubljani in bil ljubljenec navijačev Olimpije, se je zahvalil košarkarjem Crvene zvezde, ker pred evroligaški tekmo proti Žalgirisu v Kaunasu niso prijeli za transparent v barvah ukrajinske zastave. Na njem je bilo zapisano sporočilo: "Ustavite vojno!"

Poleg tega je v intervjuju za ruske nedije še napadel bivšega člana litovske reprezentance, zdaj trenerja Barcelone Šarunasa Jasikevičiusa. Tudi slednji je bil sicer na svoji športni poti nekaj časa član Olimpije.

Ozadje škandala Šport Američan ni mogel ostati tiho: "Naročili so nam ..." košarkarji Crvena zvezda Evroliga Šport To so storili igralci Zvezde, ko so prinesli transparent proti vojni v Ukrajini

"Grdo je govoril o Rusiji in dejal, da naših klubov ne želi videti v Evroligi. Po teh besedah zame ne obstaja več. Srbi bodo vedno na strani Rusije. In velika zahvala gre košarkarjem Crvene zvezde, ki niso pristali na potezo 'odličnih' organizatorjev," je dejal Nosov, ki je z rusko reprezentanco osvojil srebrni kolajni na svetovnih prvenstvih 1994 in 1998.

"Politiko ne bi smeli mešati s košarko. Igralci niso odgovorni za odločitve, ki jih sprejemajo voditelji držav. Vsi vedo, da politika nima mesta v športu, vse skupaj pa je zdaj odšlo predaleč in ljudje trpijo zaradi tega," je zaključil Nosov.

Vitalij Nosov v majici ruske reprezentance, s katero je požel številne uspehe. ( | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 1
  • Dragonja 22:02 05.april 2022.

    Točno politiko je treba popolnoma umakniti iz športa.