Šport > Košarka
324 ogledov

Bivši košarkar junaško obvladal roparja na Celovški

Dejan Jevtović Reševalni pas/Twitter
V noči na petek se je na ljubljanskem bencinskem servisu zgodil poskus ropa, ki ga je preprečil nekdanji član novomeške Krke.

S PU Ljubljana so sporočili, da se je v noči na petek okrog 3. ure zjutraj v prostorih bencinskega servisa na Celovški cesti zgodil poskus ropa.

V prostor je namreč vstopil 39-letni moški in z grožnjami nagnal prodajalca izza prodajnega pulta. Nato je stopil za blagajno in začel grabiti denar.

Prav tedaj je na bencinski servis prišel nekdanji košarkar Dejan Jevtović. Pričakala sta ga dva uslužbenca servisa, in ga posvarila, naj ne vstopa, saj je v prostoru ropar.

"Rekel sem uslužbencema, gremo notri. Trije smo, ga bomo že obkolili. Pa sta mi rekla, da ima moški nož in izvijač in da ne bosta šla notri. Pa sem rekel, grem pa sam," je za 24ur.com dejal Jevtović.

Zatem je vstopil in roparja brcnil v roko, da je izpustil izvijač, nato pa ga z nekaj udarci obvladal in zadržal do prihoda policistov, ki so hitro prispeli na kraj zločina. 

Pri roparju so organi pregona našli izvijač, nož in solzivec, moški pa se je prijetju upiral, so še sporočili s PU Ljubljana.

Jevtović je za 24ur dodal še, da bi ob podobni situaciji v prihodnosti storil enako kot v tokratnem primeru. Pojasnil je, da ga je presenetilo, da so uslužbenci zapustili servis ob poskusu ropa, a nato izvedel, da imajo takšna navodila s strani delodajalca.

Košarkar in obsojeni direktor

46-letni in 202 centimetra visoki Jevtović je bil lanskega junija obsojen na leto in pol zapora kot direktor enega od slamnatih podjetij, prek katerih se je izčrpavalo družbo SCT.

Dejan Jevtović | Avtor: Sting trade Sting trade

Jevtović je na začetku postopka leta 2014 na presenečenje vseh v sodni dvorani javno spregovoril o fiktivnih storitvah njegovega podjetja in dejal, da so mu za omenjeno vlogo na mesec plačevali 2000 evrov.

V času košarkarske kariere je Jevtović, ki ima poleg slovenskega tudi srbsko državljanstvo, v Sloveniji igral za novomeško Krko, ljubljanski Slovan, šoštanjsko Elektro in Medvode.

Komentarjev 14
  • maximilian 20:09 29.oktober 2016.

    ode, nimaš pojma. vsak državljan se lahko vplete pri takšnem dejanju. Bilo je pogumno, a res neumestno in nevarno.

  • mirror 18:28 29.oktober 2016.

    He, he...

  • nergač 14:34 29.oktober 2016.

    a si ti Zala Djurić?